Evlilik çok önemli bir müessesedir

Evlilik çok önemli bir müessesedir

Gaziantep’te evlilik okulundaki eğitimlere katılan evli ve yeni evlenen çiftler için düzenlenen törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı, evliliğin çok önemli bir müessese olmakla birlikte Hz. Muhammed’in önemli bir sünneti olduğunu söyledi.

Gaziantep'te evlilik okulunda eğitime katılan ve mezun olan 90 çift düzenlenen törenle sertifikalarını ve çamaşır makinalarını aldı.

Gaziantep İl Müftülüğü, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Şahinbey Belediyesinin bilirlikte yürüttüğü proje kapsamında evlilik okuluna katılarak hiç aksatmadan başarıyla tamamlayan 90 çifte, düzenlenen törenle sertifika verilirken, yeni çiftlere de çamaşır makinesi hediye edildi.

Şahinbey Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Tahmazoğlu, evliliğin çok önemli bir müessese olmakla birlikte Hz. Muhammed’in önemli bir sünneti olduğunu söyledi.

Evlilik okulunu çok önemsediklerini belirten Tahmazoğlu, 2017 yılında 6 bin 890 çiftin nikâhını kıyarak Türkiye’de en fazla nikâh kıyan belediye olarak birinci olduklarını belirterek, “Rekoru kaybetmememiz için daha fazla nikâh kıymalıyız. Evlilik çok önemli bir müessesedir. Evlilik Peygamber Efendimizin de sünneti. Şayet evimiz sünnete uygun bir ev ise hem dünyamızı hem ahiretimizi kazanmış oluruz. Ama evde huzur olmaz ise hem dünya hayatınızı hem de ahiret hayatınızı kaybedersiniz. Bu nedenle biz Şahinbey Belediyesi olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ‘Evlilik Okulu’ projesini başlattık ve bu güne kadar 20 binin üzerinde kişiye eğitim verdik.” dedi.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da, evlilik okuluna katılan çiftlere evliliğin önemi ile ilgili bazı bilgiler verdi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler