Eylem yapan işçiler gözaltına alındı

Eylem yapan işçiler gözaltına alındı

Aksaray'da özel bir şirket tarafından işten çıkarılan işçiler, hükümet meydanında basın açıklaması yapmak isteyince gözaltına alındı.

Aksaray’da özel bir şirket tarafından sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldıklarını öne süren işçiler, Aksaray Hükümet Meydanı’nda yaklaşık 30 kişi bir araya gelerek, seslerini yetkililere duyurmak için oturma eylemi yaptılar.

Bunun üzerine olay yerine gelen polis, eylemin yasa dışı olduğu uyarısında bulundu. Yapılan uyarının ardından polis, grup sözcüsünü ikna etmeye çalıştı, yaptıkları eylemin yasalara aykırı olduğunu, aksi takdirde çevik kuvvet ekiplerince kendilerine fiili bir müdahalenin geleceğini ilettiler. Eyleme devam etmekte ısrar eden işçiler, çevik kuvvet ekiplerince emniyete götürülmek üzere gözaltına alındı.

İşçilerin sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarıldıkları ve uzun süredir de fabrika önünde oturma eylemi yaptıkları, fabrika yetkililerinin kendileri ile hiçbir şekilde muhatap olmamaları üzerine son çare olarak bu eylemi yaptıkları öğrenildi.   (Ömer Yıldırım - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.