Facebook şirketinin yeni ismi 'Meta' olacak

Facebook şirketinin yeni ismi 'Meta' olacak

Sosyal medya platformu Facebook'un isim değişikliğe gideceğini açıklayan Mark Zuckerberg, yeni ismin 'Meta' olacağını duyurdu.

Facebook, sanal ve gerçek hayatın bir araya getirildiği Metaverse kavramını gösterdi.

Bugün gerçekleştirilen Facebook Keynote etkinliğinde Mark Zuckerberg, ‘Metaverse’ olarak anılan, sosyal medyanın gerçeklik, hatta sanal hayat haline dönüştüğü yeni gelecek öngörüsünü gösterdi.

Bu akşam yapılan Metaverse sunumunda açıklanan detaylara ek olarak Facebook'un yeni ismi de belli oldu.

Son dönemlerde ismi sürekli skandallarla anılan Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi firmalara sahip olmasının yanı sıra Facebook Gaming gibi sistemleriyle de her konuya el atan şirketin ismi son birkaç yıldır insanlara güvensizliği çağrıştırıyordu.

Facebook, bu güvensizlikten sıyrılmak için bu akşamki etkinlikte şirketin yeni adının bugünden itibaren "Meta" ismiyle faaliyet göstereceğini açıkladı. Facebook isminin artık onlara yetersiz gelmesinden dolayı bir süredir değişime gitmek istediklerini belirten Mark Zuckerberg, şirketin yeni adının şirketin yenileceğin ve metaverse'e odaklanacağını açıkladı.

Şirket, 'Metaverse' isimli teknolojiyle sanal ve gerçek dünyayı bir araya getirmeyi planlıyor. Gerçek dünyanın sanallaştığını, bu dünyada artık insanların, iş yerlerinin veya istenilen herhangi bir kişiyle fiziksel olarak değil, sanal olarak görüşebileceği, oyunlar oynayabileceği, etkinliklere gidebileceği bir yer olarak tanımlanıyor 'Metaverse'.

Şirketin yeni ismi de 'Metaverse' kelimesinden geliyor. Metaverse, iki kelimenin birleşimiyle oluşan bir isim. Kelimenin ilk kısmı olan 'Meta', 'normalin ötesinde olan' anlamına geliyor. Verse ise 'evren' anlamına gelen 'universe'ten alınmış durumda.


Facebook şirketinin yeni ismi 'Meta' olacak

Facebook şirketinin yeni ismi 'Meta' olacak

Facebook şirketinin yeni ismi 'Meta' olacak

Facebook şirketinin yeni ismi 'Meta' olacak

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.