Fas Meclis Başkanı: Kudüs, Filistin'in başkentidir

Fas Meclis Başkanı: Kudüs, Filistin'in başkentidir

Bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere geldiği Rabat'ta bulunan HAMAS Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüşen Fas Meclis Başkanı El-Habib el-Maliki, Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti.

Heniyye başkanlığındaki HAMAS heyetiyle bir araya gelen el-Maliki, Faslıların, Filistin halkının meşru haklarını savunmadaki tutumundan asla vazgeçmeyeceğini söyledi.

Fas'ın hükümet ve halk olarak her zaman olduğu gibi Filistinli kardeşlerinin yanında yer almaya devam edeceğini vurgulayan Meclis Başkanı el-Maliki, işgal altındaki Kudüs şehrinin, Filistin halkının başkenti olduğunun altını çizdi.

Heniyye, Meclis Başkanı el-Maliki ve bir grup milletvekiline Filistin'de yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aktardı ve siyonist işgal rejiminin ihlallerini durudurmak için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulundu.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik insanlık dışı saldırılarına karşı HAMAS, Filistin'e destek toplamak ve işgal rejiminin işlediği savaş suçlarını tüm dünyaya anlatmak için diplomatik temas turuna başladı.

Bu çerçevede İsmail Heniyye başkanlığındaki bir heyet, dün bir dizi görüşme gerçekleştirmek üzere Fas’a ulaştı. Heyet, ilk önce Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani ve Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) yetkilileriyle bir araya gelerek görüşmelerine başladı.

HAMAS'ın konuya ilişkin açıklamasında, söz konusu toplantılarda, ikili ilişkilerin yanı sıra Kudüs Kılıcı Operasyonu’nun sonuçları ve Filistin halkını ve haklı davasını destekleme yolları üzerinde durulduğu belirtildi.

Rabat'a giden Heniyye’nin, birkaç gün sürecek ziyareti kapsamında Fas'taki diğer siyasi partiler ile de görüşme yapması bekleniyor. HAMAS heyetinin, önümüzdeki hafta başında Moritanya’ya gideceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler