Fed faiz kararını sabit bıraktı

Fed faiz kararını sabit bıraktı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0.25 aralığında sabit bıraktı.

Aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında ise değişikliğe gidilmedi. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından faizler değiştirilmeyerek yüzde 0-0.25 aralığında sabit bırakıldı.

ABD Merkez Bankasından (Fed) yapılan açıklamada, ekonomik aktivite ve istihdamın güçlendiğine dikkat çekildi ve enflasyon yüksek olduğu ancak büyük oranda geçici faktörlerden kaynaklandığına dikkat çekildi.

Bankanın varlık alımında değişikliğe gitmediği de belirtilen açıklamada, hazine tahvilleri için ayda en az 80 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımları için ayda en az 40 milyar dolar olmak üzere varlık alımına maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde "önemli ölçüde ilerleme" kaydedilene kadar devam edileceği bildirildi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısı, özellikle varlık alımları ve tapering ile ilgili geleceğe yönelik mesajları izleniyor.

Açıklamada, genel finansal koşulların destekleyici olmaya devam ettiği belirtilerek, "Ekonominin gidişatı, aşıların ilerlemesi de dahil olmak üzere salgının seyrine önemli ölçüde bağlı olacaktır. Devam eden halk sağlığı krizi ekonomi üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor ve ekonomik görünüme yönelik riskler sürüyor." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.