FETÖ’cülerin mağdur ettiği nice mazlumlar var

FETÖ’cülerin mağdur ettiği nice mazlumlar var

FETÖ'nün kumpasları sonucu cezaevine konulan İslami kimlikli mahkûmların aileleri, Gaziantep’teki STK’ları ziyaret ederek desteklerini istedi.

28 Şubat ve FETÖ mağduru ailelerin hak arayışı devam ediyor. 1990'lı yıllardan günümüze kadar çeşitli komplo ve kumpaslar sonucu cezaevine konulan ve halen de tutuklu olan İslami kimlikli mahkûmların ailelerinin  bir araya gelerek oluşturduğu “28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi” Memur-Sen, Davet ve Kardeşlik Vakfı ile Ay-Der ve Medeniyet Vakfı Gaziantep Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Gaziantep’te STK'ları ziyaret eden ‘28 Şubat ve FETÖ Mağduru Aileleri İnisiyatifi’ Yusufî mahkûmlar ve yaşanan mağduriyetler hakkında bilgilendirmede bulundu. İlk olarak Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanlığını ziyaret eden inisiyatif yetkilileri ile mahkum ailelerini, Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök karşıladı.

FETÖ mağduru aileler, kendilerine yaşatılan hukuksuzlukları aktararak, af istemediklerini sadece adil bir yargılama ile yeniden yargılanma yolunun açılmasını istediklerini dile getirerek, Gök’ten destek talebinde bulundu.

28 Şubat ve FETÖ mağduru Yusufîler konusunda bilgilendirmelerde bulunan İnisiyatif yetkililerinden Adem Kılınç, FETÖ/PDY'nin çeşitli kumpasları sonucu yıllardır haksız bir şekilde cezaevlerinde tutulan mahkûmların olduğunu hatırlattı.

Mağdur ailelerin, mağduriyetlerini anlatmak ve FETÖ mağdurlarının yeniden yargılanması için STK’ları ziyaretlerde bulunduklarını belirten Kılınç, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının serbest bırakıldıklarına dikkat çekerek, 24 yılı aşkın bir süredir cezaevinde bulunan Yusufî mahkumların ise hâlâ cezaevinde olduğunu söyledi.

“İnşallah adalet yerini bulur”

Ailelerin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise, adaletin yerini bulmasını temenni ederek, “Bu aileler sıkıntılarını bizimle paylaştılar. 28 Şubat sürecinde ve sonrasında bazı adaletsiz yargılamalardan bahsettiler. Bize bir mektup da getirmişler. Bu mektup cezaevinden gelen bir mektuptur. Buradaki iddialara göre, deliller olmadan yargılandıklarını ve suçlu ilan edildiklerini ifade ediyorlar. Eğer böyle bir durum söz konusu ise yargılanmaların yeniden yapılması yönünde bir talepleri var. İnşallah yetkililer bunu incelerler. Bu konu üzerinde dururlar. Eğer FETÖ üyesi hakimler tarafından bunlar yargılanmışsa ve bir adaletsizliğe uğramışlarsa inşallah yeniden yargılanmaları sağlanır. İnşallah adalet yerini bulur.” ifadelerini kullandı.

FETÖ/PDY mağduru mahkûmlarının aileleri, daha sonra Medeniyet Vakfı Gaziantep Şube Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Yakup Eraslan’a yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Babasının FETÖ’nün hakim, savcı ve polisleri tarafından hukuksuz bir şekilde tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirten Nuri Arslan’ın oğlu Sadık Arslan, babasına ceza veren hakim ve savcıların da tutuklu olmasına rağmen babasının halen cezaevinde olmasının bir adaletsizlik olduğunu söyledi.

14 yıldır cezaevinde bulunan babası için sadece adil bir yargılama istediklerini belirten Melek Sain’in oğlu İbrahim Hanifi Sain ise FETÖ/PDY ilişkili polis, savcı ve hakimlerin yakalanıp tutuklandığı, fakat bu süreçte onların mağdur ettiği mahkumların ise cezaevinde olduğunu ve yeniden yargılama yolunun açılması gerektiğini ifade etti.

“Bu insanların dosyalarının yeniden açılması ve yeniden yargılanması gerekir”

Medeniyet Vakfı adına konuşan Ramazan Kiraz ise, İslamî kimlikli kişilerin o süreçte FETÖ’nün isteği doğrultusunda tutuklanıp yargılandığına dikkat çekerek, bu insanların dosyalarının ise yeniden açılması, delillerin incelenmesi ve yeniden yargılanması gerektiğini belirtti.

“FETÖ dini tahrif etmek için çalışmıştır”

Kiraz, “FETÖ dini tahrif etmek için çalışmıştır. Hiçbir zaman yurt dışındaki birçok okulunda mescit yoktur. Kendisinin kadrosunda bulunan üst düzey Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle ‘ortası ticaret ve tepesi ihanetten meşgul olan’ bir ekipten müteşekkildir. Bunların o süreçte tutuklayıp yargıladığı kişileri FETÖ’nün isteği doğrultusunda tutuklayıp yargıladılar. Kendilerinin düzmece raporlarıyla ve tutanaklarıyla kendilerinin hakim ve savcıları tarafından hüküm verdiler. Birçok insanı mağdur ettiler. Bizim bu insanlar için devletten talebimiz bu insanların dosyalarının yeniden açılması, delillerin incelenmesi ve yeniden yargılanmasıdır. O zaman adaletin tesis edileceğine inanıyoruz. Bunu da talep ediyoruz. Bizler de yetkililerden bunu yapmalarını talep edeceğiz. Bu aileler gibi nice mağdurlar var. FETÖ’cülerin mağdur ettiği nice mazlumlar var.” şeklinde konuştu.

Aileler son olarak  Davet ve Kardeşlik Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Muhammed Talha Özdemir ile AYDER yönetimden Süleyman Ata’yı ziyaret etti.

Mağdur ailelere ziyaretlerinde eşlik eden Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Özaslan, STK'lardan FETÖ eliyle mağdur edilmiş Yusufî mahkûmlara destek olmalarını istediklerini dile getirdi.

2000’li yıllarda İslami kimlikli kişilerin FETÖ’nün kurmuş olduğu tuzak ve kumpaslar sonucu müebbet hapse mahkum edildiğini ve bu Yusufi mahkumların yaklaşık çeyrek asırdır haksız yere ömürlerinin cezaevlerinde geçtiğini hatırlatan Özaslan, bu noktada en azından bir yeniden yargılanma yolunun açılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de Müslümanlara hâlâ çifte standart uygulandığının altını çizen Süleyman Ata “Dört aydan beri bizim de kardeşimizin biri içerde. Kardeşimizi mahkemeye bile çıkartamıyoruz. OHAL’den önce tutuklanmasına rağmen hâlâ mahkemeye çıkaramadık.” dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)
















 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.