Fırıncıların Ramazan yoğunluğu: Gün boyunca dinlenmeden pide çıkarıyorlar

Ramazan ayının gelmesiyle ciddi bir tempo çalışan fırıncılar, iftar saatine pide yetiştirmek ve gelen talebi karşılamak için gün boyunca yoğun mesai harcayarak binlerce pide çıkarıyorlar.

Fırıncılık, çalışma ortamının sıcak olması sebebiyle Ramazan ayının zorlu mesleklerinden sayılırken aynı zamanda verdikleri hizmetle kamu yararına çalışma yapan kurumlar olarak da görülüyor.


Ramazan ayındaki yoğunluk ve pide mesaisi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan fırıncılar, yoğunluk içerisinde pide yetiştirme çabasına girdikleri için oruçlu olduklarını dahi unuttuklarını ve hiç zorlanmadıklarını ifade ettiler.

İbrahim Turan

"Sabah 10'dan akşam 19'a kadar dinlenmeden çalışıyoruz"

Meslekte 30 yıllık geçmişi olan Hamurkâr İbrahim Turan, "Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Biz de Ramazan ayında yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sabah saat 10.00'da kazanı açıyorum. Akşam 19.00'a, iftar vaktine kadar 5 dakika durmuyoruz. Çünkü Ramazan yoğun geçiyor. Pide yoğuruyor, işimizi en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz." dedi.

2-001.png

Tahsin Bayram

"İşimizi titizlikle en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz"

20 yıldır fırında çalıştığını belirten Pişirici Tahsin Bayram, "Ramazan'da oruç tutanlar için pide yapıyoruz. Bu işi de özenerek yapıyoruz. Çünkü millet oruçlu ve elimizden geldiğince hamur yoğurma, pişirme olsun titizlikle en iyisini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Ramazan ayında yoğun bir tempo ile çalıştıklarını hatırlatan Bayram, saat 13.00'da pide pişirmeye başladıklarını ancak asıl yoğunluğun 17.00-20.00 arasında yaşandığını ifade etti.

Sıcak ortamda çalışmalarına rağmen oruç tutmaktan taviz vermeyen Bayram, yoğun çalışma temposu içerisinde oruçlu olduğunu dahi unuttuğunu, ramazanın güzelliğiyle hiç zorlanmadan günlük 2 bin pide çıkardıklarını söyledi.

1-001.png

Mustafa Kuk

"İftar saatine kadar yoğunluk devam ediyor"

Herkesin Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasına başlayan fırın işletmecisi Mustafa Kuk, 2-3 yıllık salgın sürecinin ardından bu seneki Ramazan ayının kendileri için ciddi yoğun geçtiğini belirtti.

Kuk, "Normal zamanlara oranla tabiki Ramazan yoğun geçiyor. Ramazanda farklı bir atmosfer oluyor. Mübarek Ramazanın bereketi ve pide sebebiyle yoğunluk oluşuyor. İftar saatine kadar yoğunluk devam ediyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.