Fransa'dan gelip Umut Kervanı aracılığıyla depremzedelere yardım ulaştırdılar

Fransa'dan gelip Umut Kervanı aracılığıyla depremzedelere yardım ulaştırdılar

Fransa'da faaliyet gösteren Halkın Sevinci Derneği yetkilileri, Umut Kervanı aracılığıyla depremzedelere sıcak yemek, gıda ve hijyen paketi yardımında bulundu.

Depremzedelere yardım ulaştırmak ve yaşananları yerinde görmek için Fransa'dan Kahramanmaraş'a gelen yardım kuruluşu gönüllüleri, Umut Kervanı Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret ederek vakıf yetkililerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaptıkları ziyaret sonrasında vakfın çalışmalarından memnun kalan grup, Umut Kervanı koordinasyonunda köylerde yaklaşık 250 aileye gıda ve hijyen yardımı ulaştırmanın yanı sıra sıcak yemek dağıtımında da bulundu.

Tahar Bellili

Ziyaret sonrasında İLKHA muhabirine konuşan Halkın Sevinci Derneği Lojistik İşler Sorumlusu Tahar Bellili, "Daha önceden Filistin, Cibuti, Suriye gibi birçok yere yardım ve destek götürmek için hayır yolculukları yaptık. Şimdi de yaşananların üzerine Türkiye'ye geldik ve burada depremzedelere sonuna kadar yardım etmeye çalışıyoruz. Depremzede ailelere gıda ve hijyen kolilerinin yanı sıra çadır ve battaniye ulaştırıyoruz. Ayrıca çocukları sevindirmek için şeker ve oyuncak hediye ediyoruz. Bu bizi çok mutlu ediyor. Umut Kervanı'nın çalışma azmini ve organizasyonunu gördük. Yapılan çalışmaları takdir ettik. İnşallah biz de yapılan çalışmalara destek sunarak depremzedelere yardımcı olacağız. "dedi.

1.png

Umut Kervanı Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezi Yetkilisi Mehmet Faik Doğan

"Depremden sonra zengin ve fakir ayırımı kalmadı, herkes gücü nispetinde ardım yapmalı"

Umut Kervanı 2'nci Bölge Sorumlusu ve Kahramanmaraş Koordinasyon Merkezi Yetkilisi Mehmet Faik Doğan, "Depremin ilk gününden beri sahadayız. Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Kahramanmaraş da bu illerden bir tanesidir. Burada günde 25 bine yakın kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Ayrıca gıda, soba, battaniye gibi ihtiyaçları da dağıtıyoruz. Bu çalışmalarımızı gören ve dışarıdan gelen kardeşlerimiz oluyor. Bugün Fransa'dan Halkın Sevinci Derneği'nden gelen kardeşlerimiz var. Onları da merkezimizde gezdirdik, memnun kaldılar. Köylere gidip yardım dağıtacaklar ve bizimle de yemek dağıtacaklar. Depremden sonra zengin ve fakir ayırımı kalmadı. Yardım dağıtırken insanlar sıra bekliyor, yetiştiremiyoruz. Onun için herkes gücü nispetinde yardımcı olmalı. Bugün burası yarın başka bir yer. Ortak derdimiz insanların yaralarını sarmaktır. Burada ve diğer yemek dağıttığımız aşevi noktalarında bize gelen taleplerin ilk sırasında kuru gıda yer alıyor. Ardından iç çamaşırı geliyor. Şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz malzemeler bunlardır. Yardımsever kardeşlerimiz yardım yaparken bunları göz önünde bulundursalar seviniriz." diye konuşu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.