Gastronomi festivalini 2 milyon 500 bin kişi dijital ortamdan takip etti

Gastronomi festivalini 2 milyon 500 bin kişi dijital ortamdan takip etti

Gaziantep'te geleneksel hale getirilen ve bu yıl Cornavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında dijital ortamda düzenlenen “Uluslararası GastroAntep Festivali” büyük bir ilgi gördü.

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep)” dün sona erdi.

Bu sene dijital ortamda canlı yayınlanan hasat günlerinde başta michelin yıldızılı şeflerin sunumları olmak üzere katılımcılar büyük beğeni aldı.

Covid-19 salgını nedeniyle Batalhöyük’te düzenlenen festival “GastroAntep Hasat Günleri” olarak dijital ortamda canlı yayınlarla izleyiciyle buluştu. 45 katılımcı ile düzenlenen panel, workshop ve oturumları çeşitli kanallardan aynı anda verilen canlı yayınlarla 2 milyon 500 bin kişi izledi.

Şeflerin sunumları büyük beğeni topladı

Workshop serisinde michelin yıldızı şeflerden Claudio Chinali, Ruben Arnanz, Juan Jose Losada ve Charles Azar sunumlarıyla etkinliğe renk kattı.  Ayrıca Türkiye’nin ünlü şeflerinden Cüneyt Asan heyecanlı anlatımıyla Gaziantep’in yöresel kebabını kendi has üslubuyla hazırladı. Diğer yandan gastronomi şefi Ömür Akkor sektördeki başarı hikayesini izleyenlerle paylaştı.

Panellerde Gaziantep ve gastronomi masaya yatırıldı

Gastronomi alanında yetkin isimlerin katıldığı “Gastronomide Kadın Girişimciliği”, “Gastronomide Yerel Coğrafya’nın Önemi”, “Gastroekonomi Perspektifinden Tarımsal Üretim”, “Otellerde Yöresel Yemek Günlerinin Turizme Katkısı”, “Gaziantep Mutfağı’nda Markalaşmanın Önemi”, “Bölgesel Ürünlerin Zincir Marketler Adaptasyonu” başlıklı panellerde ise yerellik ve yerel ürünler konuşuldu.

Gastronomi turizmi üzerine fikirler beyan edilirken Gaziantep mutfağının potansiyeline değinildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.