Gazeteciler evrensel hukuka riayet etmelidirler

Gazeteciler evrensel hukuka riayet etmelidirler

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle açıklamada bulunan HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, gazetecilerin evrensel hukuktan sapmadan, halkın, bireylerin hak ve hürriyetine saygı duyarak hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Çalışan gazetecilerin onurlandırılması amacıyla 1961 yılından bu yana kutlanan "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" ile ilgili yazılı bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Eskişehir İl Başkanı Orhan Dikgöz, zor şartlar altında görevlerini ifa eden basın mensuplarının gazeteciler gününü kutladı.

Dikgöz, gazetecilerin evrensel hukuktan sapmadan, halkın, bireylerin hak ve hürriyetine saygı duyarak hareket etmeleri gerektiğini ifade etti.

Dikgöz, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Gazeteciler, bir toplumun gözü, kulağı ve dilidir, gece-gündüz, tatil-bayram demeden çalışan ve büyük bir özveriyle, emek harcayarak toplumu aydınlatmak için adeta bütün zamanını işine adayan gazetecilerin gününü kutlarım. Basın mensupları insanlar arasındaki iletişimi kuran, toplumları birbirine tanıtan, kaynaştıran, bilim ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek toplumu bilgilendiren önemli bir işleve sahiptir. Basın mensupları görevini yaparken evrensel hukukun standartlarından sapmadan, milletlerin ve bireylerin hak ve hürriyetlerine saygı duyarak hareket etmelidir. Bir kez daha gazetecilerin gününü kutlar, yarınların ekonomik, sosyal ve mesleki konularda daha rahat ve güvenli geçmesi, sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini dilerim."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.