Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden engellilere medikal yardımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden engellilere medikal yardımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bedensel engellilere tekerlekli sandalye, beyaz baston ve sesli saat dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, engellilere 52 tekerlekli sandalye, beyaz baston ve sesli saat dağıtımını düzenlediği tören ile yaptı.

Belediye önünde düzenlenen törene, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve engelliler katıldı.

Törende konuşan Şahin, kenti engelli dostu bir şehre dönüştürmek için yola çıktıklarını belirterek, yaklaşık üç yıl önce göreve geldiğinde engellilerin hizmet alabilmeleri için öncelikle kendi kurumu içerisini güçlendirmeye çalıştığını ve belediye bünyesinde Engelliler Daire Başkanlığını kurduğunu hatırlattı.

Engellilerin de yönetim kadrosunda yer alarak verilen görevi en iyi şekilde yapabileceğini ispatlamak için Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi’yi bu işin başına getirdiklerini aktaran Şahin, engellilere yönelik yaptığı projelerden bahsetti.

Engellilerin hayatını daha da kolaylaştıracak çalışmalara devam ettiklerini belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Eğitim, sağlık, ulaşılabilirlilik ve istihdam alanında önemli engelli projelerini hayata geçirdik. Özellikle de ulaşılabilirlilikte sizin en büyük sorununuz olan kaldırımlar, yollar, bastonlar, gören gözler, akıllı ve engelsiz duraklar gibi Türkiye’ye örnek olan önemli projeleri hayata geçirmeye çalıştık. Bu projelerle uğraşırken bir yandan da sizin medikal ihtiyaçlarınızı gidermek içinde projeler yaptık. Yaklaşık 2 bin kardeşimizin ihtiyacını giderecek şekilde çalışmayı tamamlamış olduk. Her şeyi sizin için, önünüzdeki engelleri kaldırmak için yapıyoruz.”

Şahin, engellilerin konut sahibi olabilmesi için de çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de daire başkanlığının engellilere yönelik yaptığı çalışmaları anlattı.

Konuşmaların ardından engellilere, tekerlekli sandalye, sesli saat ve beyaz baston dağıtıldı.

İLKHA







Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.