Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar: “Evlerimizde Kur’an seferberliği başlatıyoruz”

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar: “Evlerimizde Kur’an seferberliği başlatıyoruz”

Bu yaz evlerin Kur’an kursuna çevrilerek evlerde Kur’an seferberliği başlatılması çağrısında bulunan Müftü Dr. Hüseyin Hazırlar, “Evlerimizi gelin Kur'an-ı Kerim’in neşesiyle, bereketiyle ve coşkusuyla canlı tutalım.” dedi.

Her yıl okulların tatil edilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelindeki cami ve Kur’an kurslarında açılan yaz Kur’an kursları bu yıl Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitimle yapılıyor.

Coronavirus salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle bu sene Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen “Yaz Kur'an Kursları Eğitim Programları” ile bu yıl Kur’an seslerinin evlerden yükseldiğini belirten Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Diyanet TV’deki bu derslere herkesin katılarak istifade edebileceğini belirtti.

Eğitim süresince okutulacak kitapların Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz karşılanacağını ve bu kitapları talep eden öğrencilere evlerine teslim edeceklerini belirten Hazırlar, vatandaşların dilerse il ve ilçedeki müftülüklerden dilerlerse de PDF şeklinde sistem üzerinden kitabı indirip derslerini takip edebileceğini vurguladı.

Yaz Kur’an kurslarının, çocukları Kur’an-ı Kerim ile tanıştırma adına önemli bir fırsat olduğunun altını çizen Hazırlar, çocukların kurslar aracılığıyla Kur’an-ı Kerim’i, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i ve yüce dinimiz İslam'ı tanımaları için önemli olduğunu ifade etti.

Hazırlar, bu yıl Kur’an eğitimini evlerde alacak olan çocuklara ebeveynlerinin yardımcı olmasını istedi.

“Caminin neşesini, sevincini, cıvıltısını inşallah evlere taşıyacağız”

Hazırlar, “Her yıl yaz mevsimi geldiğinde camilerimizi çocuklar şenlendirir, apayrı bir neşe katarlardı. Çocuk cıvıltısıyla camilerimiz ayrı bir güzel olurdu. Ama bu yıl devam eden bu salgın nedeniyle biz caminin neşesini, sevincini, cıvıltısını inşallah evlere taşıyacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımız, Diyanet TV aracılığıyla çocuklarımıza ve gençlerimize ulaşmanın gayreti içerisinde olacak. Diyanet TV aracılığıyla başta inanç esasları, ibadet, Kur’an-ı Kerim, tecvit konuları peygamberimizin hayatı ve güzel ahlaka dair hazırlanmış gerçekten büyük bir emek ve özveri neticesinde ortaya çıkmış olan bu birikimi yavrularımızla buluşturmak için gayret ediyoruz.” dedi.

“Yavrularımızı yaz Kur’an kursu eğitimlerine katılmaya davet ediyoruz”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, her yıl örgün eğitimin tatile girdiği dönemde cami ve Kur’an kurslarında açtığı “Yaz Kur’an Kursları”nın, Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle bu yıl uzaktan eğitim yöntemiyle yapıldığını belirten Hazırlar, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız, uzaktan eğitime katılan bütün yavrularımıza ulaştırılması için çok güzel kitapları bizlere gönderdi. Yavrularımızı yaz Kur’an kursu eğitimlerine katılmaya davet ediyoruz. Uzaktan eğitim artık özellikle bu salgın döneminde günümüzün bir gerçekliği oldu. Dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız ve müftülükler olarak sahada bunu fırsata dönüştürmek için uğraşıyoruz. Bu kitapları yavrularımızın inşallah ayağına götüreceğiz. ‘Ben okumak istiyorum, ben bu kursa kayıt olmak istiyorum’ diyen her yavrumuz bizim için önemlidir, kıymetlidir ve değerlidir. Hemen kendisine en yakın olan cami hocamıza ulaşsın, ‘hocam ben okumak istiyorum, kayıt olmak istiyorum ne yapmam lazım?’ dediğinde onun kaydını gerçekleştiriyoruz. ‘Ben gelemiyorum’ diyen varsa, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ana sayfasından kaydını yapabilecekler. Kaydını yapan her yavrumuza da biz kitaplarını götürüp kendisine teslim edeceğiz.”

“Kur'an-ı Kerim eğitiminde çocuklarımıza rehberlik yapalım”

Dini eğitim için yaz ayının bir fırsat olduğunu belirten Hazırlar, “Tabi ki biz çalışkan, üreten bir milletiz. Bizim dinlenmemizin de tatilimizin de bir çerçevesi ve usulü var. Prensipler çerçevesinde dinleniriz ama bir yandan da kendimizi geliştiririz. Bilgilerimizi tazeleriz. Dolayısıyla bu yaz ayını bir fırsat olarak görelim. ‘Gel bu yaz Kur'an-ı gönlüne yaz' diyoruz. Rahmet yüklü kitabımızla, ‘gelin hep beraber tanışalım’ diyoruz. Nasıl ki okullar açıkken ebeveynler olarak çocuklarımızı motive etmek için onların yanında yer aldık, onları destekledik. Şimdi de Kur'an-ı Kerim eğitiminde, Resul-i Ekrem'in (aleyhisselam) hayatını öğrenmelerinde onlara yardımcı olalım. Çocuklarımıza rehberlik yapalım.” diye konuştu.

“Yaz Kur’an Kurslarımız bu yıl dijital ortamda devam edecek”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Diyanet TV üzerinde Kur’an dersi vereceğini belirten Hazırlar, “Gerçekten birbirinden değerli sunumlar hazırlandı. Bütün yavrularımızı ve gençlerimizi Diyanet TV’de yayınlanan bu programa davet ediyorum. Bu programımız beş hafta sürecek. İnşallah çocuklarımız, gençlerimiz, ‘iyi ki bu programları takip etmişiz, birçok bilgi öğrendik’ diyecekler. Ben bu vesileyle şimdiden kaydını yapan bütün yavrularımıza başarılar diliyorum. Kaydını yapamayan bütün yavrularımıza da, gelin bu programa kaydınızı yapın ve düzenli olarak takip edin diyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kur'an eğitiminin atmosferini evlerimize taşıyoruz”

Bu yaz evlerin Kur’an kursuna çevrildiğini belirten Hazırlar, “Evimizin neşesi, Kur’an sesi diyoruz. Yani ‘Kur’an evimizin neşesi’ diyoruz. Dolayısıyla Kur'an eğitiminin atmosferini evlerimize taşıyoruz. Nasıl ki yakın zamana kadar camilerimiz kapalı olduğundan dolayı evlerimizde cemaatle namazlarımızı kıldık ve teravih namazlarımızı ailecek kaldık. Şimdi de Kur’an seferberliği, Resul-i Ekrem’in (aleyhisselam) hayatını öğrenme seferberliği başlatıyoruz. Diyanet TV’miz bu noktada topluma sahih olan dini bilgi ulaştırma noktasında bir referans yayıncılık yapıyor. Dolayısıyla evlerimizi bu noktada gelin Kur'an'ın neşesiyle, bereketiyle ve coşkusuyla canlı tutalım. Sadece evlatlarımızda değil, biz ebeveynlerde Kur’an-ı Kerim'e, Resulü Ekrem’in (aleyhisselam) hayatına ve İslam'ın güzel esaslarına dair bilgilerle kendimizi mücehhez kılalım. Bu konuda inşallah yavrularımıza örnek olalım.” dedi.

“Camilerimiz yavrularımızla, gençlerimizle ve hanım kardeşlerimizle anlamlıdır”

“Çocuğun olmadığı her cami yetimdir, öksüzdür” diyen Hazırlar, son olarak şunları söyledi: “Resul-i Ekrem’in (aleyhisselam) o örnek hayatına baktığımızda çocukların olmadığı hiçbir namaz vakti yoktur. Dolayısıyla ‘Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’ diyoruz. Camilerimiz yavrularımızla, gençlerimizle ve hanım kardeşlerimizle anlamlıdır, değerlidir. İnşallah bu salgın dönemi belli bir noktaya geldikten sonra millet ve insanlık olarak bu salgını atlattığımızda, yeniden milletçe kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla ve çocuğuyla ibadetin neşesinde ve güzelliğin de buluşma imkanı buluruz. Çünkü ibadet hayatından yoksunluk gönülleri çoraklaştırır, gönüllerimizi çoraklaştırmayalım. Cenab-ı Hak, yavrularımızı ve nesillerimizi caminin manevi atmosferinden mahrum etmesin.”

İLKHA


Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar,

Gaziantep İl Müftüsü Hazırlar: “Evlerimizde Kur’an seferberliği başlatıyoruz”

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar,

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler