​Gaziantep merkezli uyuşturucu operasyon: 40 tutuklama

​Gaziantep merkezli uyuşturucu operasyon: 40 tutuklama

​Gaziantep merkezli 6 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 53 şüpheliden 40'ı tutuklandı.

Gaziantep merkezli 6 ilde 400 polisin katılımıyla uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan 53 şüpheliden 40'ı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında 7 ay boyunca fiziki ve teknik olarak takibe alınan şüphelilerin, Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa, Adana, Kahramanmaraş, Hatay ve Hakkari'de faaliyette bulunduğu belirlendi. Yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 6 ilde 400 polisin katılımıyla çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de destek verdiği ve droneların kullanıldığı operasyonda, kapıları açılmayan şüphelilerin evlerine "koçbaşı" kullanılarak girildi.

Operasyonda evlerde yapılan aramada ise 6,5 kilo eroin, 3 kilo 420 gram sentetik uyuşturucu, 250 gram esrar 15 uyuşturucu hap, 5 ruhsatsız tabanca ile bir çalıntı otomobil ele geçirilirken, 53 şüpheli de gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 40’ı tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.