Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanından Yunan milletvekiline tepki

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanından Yunan milletvekiline tepki

​Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Avrupa Parlamentosu'nda, Yunan milletvekili Loannis Lagos'un Türkiye bayrağını yırtmasına tepki gösterdi.

Avrupa Parlamentosu'nda, Türkiye bayrağını yırtan Yunan parlamenter Loannis Lagos’a tepkiler çığ gibi büyürken Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaşanan olayı hadsizlik olarak değerlendirdi.

Lagos'un Avrupa Parlamentosunda Türkiye bayrağını yırtmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirten Tahmazoğlu, “Bizim bayrağımız şerefimizdir, onurumuzdur, istiklalimizin, istikbalimizin ve bağımsızlığımızın simgesidir. Dolayısıyla Türkiye bayrağına yapılan saldırıyı istiklalimize, istikbalimize, şerefimize, onurumuza yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Kendini bilmez bu faşist anlayışın, şanlı bayrağımızın temsil ettiği şerefi anlaması mümkün değildir. Irkçı ve zehirli kafalar yaptıkları saygısızlıkla bayrağımıza zarar veremezler. Şehitlerimizin kanı ile oluşan şanlı bayrağımızın böylesi kirli bir oyun içerisinde kullanılmasını şiddetle kınıyorum.” dedi.

Tahmazoğlu, Türkiye bayrağının tarihte şanlı bir destanının olduğunu belirterek, şöyle devam etti.

“Tarihte var olan kadim devletlerin ve milletlerin mevcut olduklarını ispatlayan en önemli kanıtlar, ulusal dilleri ve kendilerini temsil eden bayraklardır. Bayraklar ayrıca geçmişte var olmuş olan şimdi de var olan devletlerin, milletlerin töresini, kültürünü, ahlaki değerlerini de yansıtıyor. Bu bakımdan bayraklar, başka bir deyişle sancaklar veya alemler dünya tarihinde ciddi öneme sahiptirler. Ancak Yunan milletvekili Loannis Lagos’un bu değerleri anlaması mümkün değildir. Türk milleti kararlı ve onurlu duruşuyla bu tür zihniyetlere önemli dersler vermiş ve her zaman tarih sayfalarına gömmüştür.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.