Gaziantep Şahinbey'de öğrencilere kırtasiye yardımı

Gaziantep Şahinbey'de öğrencilere kırtasiye yardımı

2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Gaziantep’in Şahinbey ilçesindeki okullarda eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçede bulunan okullarda eğitim gören öğrencilere çanta ve kırtasiye yardımı yapıldı. Kırtasiye yardımının ilk etabı Şehit Karayılan İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere düzenlenen törenle kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Şehit Karayılan İlkokulu’nda gerçekleştirilen kırtasiye dağıtımına, Şahinbey Kaymakamı Cemalletin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürü, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2016-2017 yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, 2009 yılından beri her yeni öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilere kırtasiye desteği verdiklerini söyledi.

Tahmazoğlu, “Eğitim her şeyin başıdır. Dinimizin de ilk emri ‘oku’dur. Yine Rabbimiz ‘Hiç bilenlerle, bilmeyenler bir olur mu?’ diye buyuruyor. Onun için bizim her gün yeni bir şey öğrenerek, hayatımıza bir değer katmamız gerekiyor. Başka insanlara yardımcı olmamız gerekiyor.”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ise konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılının bütün öğretmen, öğrenci ve eğitim camiasına hayırlara vesile olmasını diledi.

Konuşmaların ardından sınıflara girerek öğrencilerle bir süre sohbet eden protokol çanta ve kırtasiye malzemelerini öğrencilere dağıttı.

"Kıraathanelerin aslına dönmesi için uğraşıyoruz"

Kırtasiye malzemesi dağıtımının akabinde Şahinbey İlçesi Kozluca Mahallesi’ndeki Erdal Kıraathanesi içerisine yapılacak olan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kıraathane’deki kütüphaneye kitap hediyesinde bulunarak, bir süre kıraathanede bulunan vatandaşlarla da sohbet etti.

Tahmazoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada da, kıraathanelerin aslına dönmesi için ilçe genelinde bulunan kıraathanelerin içerisinde kütüphane oluşturduklarını ve oluşturmaya devam edeceklerini söyledi.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.