Gaziantep Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Gaziantep Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu

Gaziantep Üniversitesi’nde diploma almaya hak kazanan öğrenciler, düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini aldılar.

Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) 2018-2019 akademik yılında diploma almaya hak kazanan 8 bin 750 öğrenci, düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini alarak, kep fırlattılar.

Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler için Merkez Kampüs Yeni Meydan'da düzenlenen ve kortej yürüyüşü ile başlayan törene, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem Güzelbey, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, protokol üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ile yakınları katıldı.

Mezuniyet töreninde öğrencilere hitap eden Vali Davut Gül, gençlerin ülkenin geleceğinde önemli rol aldıklarını söyledi.

Mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek, yeni hayatlarında başarılar dileyen Vali Gül, “Sizler şimdi mezun oldunuz ve yeni bir hayata başlayacaksınız. Artık ülkesi için üreten ve çalışan bireyler olacaksınız. Güzel ülkemiz için çok çalışmalı ve sürekli kendinizi yenilemelisiniz. Avrupa'da en genç nüfusa sahip ülkelerin başında gelmekteyiz. Bu bizim için oldukça pozitif bir gelişmedir. Tabi bu gençlerimiz, kolunda altın bilezik olan mesleklerini en iyi şekilde yapıp hem kendilerine hem ailelerine hem de vatanına en büyük hizmeti yapacaktır.” dedi.

Gaziantep Üniversitesi’nin her geçen gün geliştiğini belirten Gül, “Üniversite kaliteli ama bu şehir en az üniversitemiz kadar kalitelidir. Gaziantep'te okumak ve bu şehirde 4 yıl yaşamak adeta ikinci bir üniversitedir. Mezun olduktan sonra arkanıza baktığınızda bu şehrin kazanımları yanınızda olacaktır.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, başarılar diledi.

Mezun olan öğrenciler için hayatın yeni başladığını belirten Gür,  “Gaziantep Üniversitesi özgüveni yüksek, aranan diploması ile gurur duyulan bir üniversitedir. Türkiye'de, ilk ve tek örnek olan 3 dilde eğitim üniversitemizde yapılıyor. Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak eğitim veriyoruz. Bunlarla birlikte biz şu anda yine bir ilki gerçekleştirerek, 122 Arapça lisans öğrencimizi de bugün mezun ediyoruz. Bu yıl bir ilki daha yaşıyoruz. Yeni açılan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz ilk mezunlarını veriyor. Anneler ve babalar bir kaç yıl önce evlatlarını bizlere emanet etti, biz de onların gözlerinden sakındığı evlatlarını bir sarraf inceliği ile işledik ve donattık. Bu çocukların memleketimize faydalı işler yapacağından kuşku duymuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesi sonrasında öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.