Gaziantep Üniversitesinde öğrencilere "Çanakkale Menüsü" ikram edildi

Gaziantep Üniversitesinde öğrencilere "Çanakkale Menüsü" ikram edildi

Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep Üniversitesinde akademik, idari personel ve öğrencilere öğle yemeğinde "Çanakkale Menüsü" ikram edildi.

Çanakkale Savaşı’nın zorluklarını, yokluğun ve sıkıntının boyutlarını anlatmak ve elde edilen zaferin ne derece önem arz ettiğini hatırlatmak amacıyla Gaziantep Üniversitesinde akademik, idari personel ve öğrencilere öğle yemeğinde Çanakkale Zaferi’nin 102’inci yıldönümü dolayısıyla buğday çorbası, üzüm hoşafı, ekmek ve su menüsü verildi.

Çanakkale şehit ve gazileri anısına düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz ve Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, akademik, idari personel ile öğrenciler katıldı.

Öğrenci yemekhanesinde öğrencilerle birlikte "Çanakkale Menüsü" yiyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Çanakkale ruhunun kolay kazanılmadığını vurguladı.

Gür, Çanakkale’de bir taraftan kıtlık ve yoksulluk bir taraftan iman ve vatan sevdası açlığa, düşmana karşı direnmeyi ve aynı zamanda yedi düvelle savaşacak kadar da öz yüreğinin ortaya konulduğunu belirterek, "Açlıklarına, giyecek bir şey bulamamalarına, ayaklarındaki pabuçlarının yırtıklığına bile bakmadan düşmana karşı savaş verdiler. Yiyebildikleri sadece bulabildikleri o da bir hoşaf, bir dövme çorbasıydı. Bunu bile buldukları zaman şükrediyorlardı. Ama savaştan ise hiç geri durmadılar. Biz de gençlerimizle birlikte o günlerin hatırasına onları yâd etmek, empati yapmak ve neler çektiklerini de anlamak adına temsili de olsa böyle bir program yaptık." dedi.

Gençlerin o ruhu hiçbir zaman kaybetmemelerini ve aynı zamanda da 15 Temmuz ruhunu da canlı tutmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.