Gaziantep Valiliği, Suriyelilerin Fransa'yı protesto etmek için yürüdüğünü açıkladı

Gaziantep Valiliği, Suriyelilerin Fransa'yı protesto etmek için yürüdüğünü açıkladı

Gaziantep Valiliği, Suriyelilerin Fransa’nın İslam düşmanlığına tepki göstermek için yaptığı yürüyüşü, “Hilafet sloganları attılar” şeklindeki yapılan çarpıtmaları yalanladı.

Konuyla ilgili valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezindeki Maarif Meydanı'nda yürüyüş yapan bir grup Suriyelinin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İslam dini hakkında haddi aşan sözlerine ve İslam düşmanlığı ile Fransa'nın İslam'a savaş açan ve provokasyon içeren sözde “karikatür” küstahlığına tepki göstermek için toplandığını açıkladı.

Valilik açıklamasında, “İlimiz Şahinbey ilçesi Maarif Meydanı’nda saat 12.45’te Suriye uyruklu yaklaşık 40 kişilik bir grubun toplandığı bilgisi alınmış ve emniyet ekiplerimiz olay yerine intikal etmiştir. Bahse konu grup, Fransa'da İslam karşıtı açıklamalar yapılması ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed’e (salallahu aleyhi vesellem) yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunulması ve karikatürler yayınlanmasını protesto amaçlı toplanmıştır. Emniyet ekiplerimiz olay yerine ulaştığında şahıslar herhangi bir açıklama yapmadan dağılmışlardır.” denildi.

Açıklamada, pandemi tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralını ihlal edenlerin tespit çalışmasının devam ettiği belirtildi.

“Peygamberimize yapılan hakaret bütün Müslümanlara yapılmıştır”

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Allah birdir ve Hazreti Muhammed (salallahu aleyhi vesellem) O’nun kulu ve elçisidir. Peygamberimize yapılan hakaret bütün Müslümanlara yapılmıştır. Suriyeliler de diğer Müslümanlar gibi bu olayı protesto etmiştir. Hilafet isteği gösterisi söz konusu değildir. Pandemi ihlali ayrıca tespit edilmektedir.” dedi.

Öte yandan, Suriyeli grubun yürüyüş esnasında attığı sloganın ise “Ka'iduna İlelebet Seyyidüna Muhammed (Hazreti Muhammed (salallahu aleyhi vesellem) ilelebet liderimizdir)” olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler