​Gaziantep Valisi Davut Gül engellileri ziyaret etti

​Gaziantep Valisi Davut Gül engellileri ziyaret etti

​Gaziantep’teki engellilere yönelik faaliyet yürüten dernekleri ziyaret eden Vali Davut Gül, “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesinin engellilere büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, “Engelliler Haftası” münasebetiyle kentte faaliyetlerde bulunan engelli derneklerini ziyaret etti.

Dünya Engelsiz Kahramanlar Derneği, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (Gör-Bir), Altı Nokta Körler Derneği ve Görme Engelliler Gaziantep Şube Başkanlığını ziyaret eden Vali Gül, ziyaretlerde yaptığı açıklamada, “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” projesinin engellilere çok büyük kolaylıklar sağlayacağını kaydetti.

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmaların yapıldığını aktaran Gül, “İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının da yaygınlaştırılması amacıyla ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ sloganıyla bir kampanya başlatıldı ve vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyması, yaya önceliğini alışkanlık haline getirmesi ile engelli vatandaşlarımız da büyük bir rahatlığa kavuşacak. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak adına merkezi hükümetler ve yerel yönetimler çalışmalarını sürdürürken vatandaş olarak bizlere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Engellilerimizin toplumsal hayata katılımlarının önündeki engelleri hep beraber kaldıracağız.” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getiren dernek yetkilileri ve üyeleri, Vali Gül’e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.