Gaziantep Valisi Davut Gül, üniversitede derse girdi

Gaziantep Valisi Davut Gül, üniversitede derse girdi

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı kapsamında ilk açılış dersini verdi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 2019-2020 eğitim öğretim yılı açılışı dersinde, öğrencilerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaştı.

Açılış dersinde öğrencilere seslenen Vali Gül, Gaziantep Üniversitesinde okumanın çok büyük bir şans olduğunu belirterek, burada verilen kaliteli eğitimin yanı sıra şehirde ikinci bir üniversitenin daha olduğunu belirtti.

Gaziantep’te insani ilişkiler, ticari ilişkiler ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin de öğrencilere ikinci bir diploma olarak yansıyacağını belirten Vali Gül, öğrencilere gündemden uzak kalmamaları tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerden gündemi hem siyasal hem de ekonomik anlamda takip etmelerini isteyen Vali Gül, aynı zamanda sosyal yaşamın içerisinde olmalarını da istedi.

Gaziantep’in Türkiye’nin şanslı illerinden biri olduğunun altını çizen Gül, “Gaziantep’in ekonomik büyümesi Türkiye’nin 4.5 katı. Bu çok önemli bir rakam. Gaziantep’teki bu büyüme ivmesinin bütün Türkiye’ye yansımasını arzuluyoruz. Bunun da temelde olabilmesi için ucuz sermayeye ihtiyaç var. İnsanların fabrikası var ama işletme sermayesi ucuz olacak ki üretim, istihdam artsın.” dedi.

GAÜN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünün 2018 yılında ilk kez lisans öğrencisi aldığını, bu yıl ise tezli ve tezsiz yüksek lisans programına öğrenci alındığını belirtti.

Açılış dersinden sonra GAÜN yemekhanesinde öğrencilerle bir araya gelen Gül, öğrencilerle sohbet ederek kampüs içerisindeki çarşıyı gezdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler