Gaziantep Valisi Gül, Covid-19 kurallarına uyulması çağrısında bulundu

Gaziantep Valisi Gül, Covid-19 kurallarına uyulması çağrısında bulundu

Gaziantep Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından İl Koordinasyon Kurulu 2020 Yılı 3. Dönem Toplantısı Vali Davut Gül’ün başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Gaziantep’te yürütülmekte olan kamu yatırım çalışmalarının genel değerlendirmesi yapılırken, devam eden projelerin son durumları görüşüldü.

Kurum ve kuruluşların sunumları ile başlayan toplantıda konuşan Vali Gül, vatandaşlara yönelik sosyal mesafe, temizlik ve maske uyarısını yineledi.

Gül, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan pandemi sürecinde vatandaşların maske, mesafe ve temizlik kurallarına özen göstermelerinin önem arz ettiğinin altını çizdi.

“Maske, mesafe, temizlik kuralları hayati önem taşıyor”

Pandemi sürecinin devam ettiğine işaret eden Gül, “Bu süreçte yapacağımız çok işimiz var. Ama en önemli iş personelimizi korumak. Personelimizi iş yaparken korursak zaten vatandaşımızı korumuş olacağız. Bu açıdan da yazılan genelgeler, gelen talimatlar belli ve bunları olabildiğince uygulamak gerekiyor. Özellikle mekanların havalandırılması, vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde bürolarda bulunmaması, memurlarımızın birbirleriyle maskesiz oturup muhabbet etmemeleri önemli. Çay ve kahve meselesi genelge ile komple kaldırılmıştı. Bizlerin kamu görevlileri olarak hem çalıştığımız mekânlarda hem yaşadığımız mekânlarda hem de aile hayatımızda pandemi kurallarına olabildiğince riayet etmemiz demek aslında kendimizi, şehrimizi bir anlamda da korumamız anlamına geliyor.” dedi.

Gaziantep’te çok büyük yatırımlar yapıldığını belirten Gül, şu an devam eden 511 projenin olduğunu söyledi.

Devam eden projelerin toplam değerinin 18 milyar 524 milyon 54 bin TL olduğunu belirten Gül, “Bu döneme kadar yapılan toplam harcaması 5 milyar 281 milyon 965 bin TL,  2020 yılı ödeneği 2 milyar 450 milyon 649 bin TL’dir. Bu ödeneğin yılsonuna kadar tamamı harcanmış olacak.” diye konuştu.

“Şehir hastanemiz gecikmekle beraber kendi sürecinde devam ediyor”

Eğitimden sağlığa ve ulaşıma kadar devam eden projeler hakkında bilgi veren Gül, “Şehir hastanemiz gecikmekle beraber kendi sürecinde devam ediyor. Şehir hastanesinin içerisinde 7 tane hastanemiz var. Bunlar tamamlandığında Gaziantep’in 7 ilave hastanesi olacak. Sağlık altyapımız ciddi anlamda güçlenecek. Havaalanında hem yeni terminal binası hem ilave taksi pisti otoparkı ile beraber 2021 yılı içerisinde tamamlanacak. Terminal binası daha önce, taksi pisti de ondan 6 ay sonra tamamlanmış olacak.” ifadelerini kullandı.

Mersin-Adana-Gaziantep hızlı tren

Vali Gül, “Bundan yaklaşık on beş yirmi gün önce kamuoyuna da yansıyan Mersin-Adana-Gaziantep hızlı treninin kamuoyunda yer verilen kısmı üstyapı ihalesi ile ilgiliydi, altyapı ihalesi zaten yapılmıştı, şu an ihaleler devam ediyor. Bunlar da kendi takvimi programı içerisinde tamamlanacak.” diye konuştu.

Gaziantep-Nizip-Karkamış-Nurdağı yol yapım çalışmaları

İl ve ilçelerde devam eden yol yapım çalışmaları noktasında da açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Nizip-Gaziantep yolu iki gidiş iki geliş olmak üzere bu yılın sonuna kadar tamamlanmış olacak. Nizip’ten sonra da Birecik kısmı devam edecek. Nizip-Karkamış yolu gümrüğe bağlaması anlamında da çok önemli. Bölünmüş yol ve sıcak asfalt olarak inşaatı devam ediyor. 2022’nin başlarında yaklaşık bir buçuk sene sonra o da tamamen bitmiş olacak. Nurdağı yolu geçen sene programa girmişti, projeleri yapılıyor, önümüzdeki yıl içerisinde bu yolun da ihalesi gerçekleşmiş olacak. İşler başladığında belirli bir takvim içerisinde er ya da geç tamamlanıyor. Yine Büyükşehir Belediyemizin Devlet Demir Yolları ve Ulaştırma Bakanlığı ile yaptığı Gaziray hızlı bir şekilde ilerliyor, herhangi bir sıkıntı yok. İçme suyunu DSİ ile birlikte yapıyorlar, onda da herhangi bir sorun yok.” şeklinde konuştu.

Gül, kentte inşaatı devam eden yaklaşık 4 bin dersliğin de yarısının tamamlanarak vatandaşların ve öğrencilerin hizmetine sunulduğu bilgisini vererek, şunları söyledi:

 “2 bin derslik inşaatı devam ediyor, onların da önemli bir kısmı altı ay içerisinde tamamlanacak. 2021 yılı içerisinde de hem Milli Eğitim Bakanlığı’ndan programa giren yeni okullarımız olacak hem de hayırseverlerle birlikte yapacağımız okullar başlayacak. Yapılan her okul ve derslik her açıdan bizleri biraz daha rahatlatıyor.”

İhalelerde açık ihale yöntemi

Son olarak ihale yöntemine de değinen Gül, ihalelerde açık ihale yönteminin kullanıldığını, sadece zorunlu durumlarda diğer yöntemlere başvurulduğunu belirterek, ihalelerin Gaziantep Valiliği resmi web sitesinden yayınlandığını dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler