Gaziantep Valisi Gül'den halka Covid-19 teşekkürü

Gaziantep Valisi Gül'den halka Covid-19 teşekkürü

Türkiye'de Covid-19 vakası yoğunluğunda ilk sıralarda yer alan Gaziantep’te vakalar son günlerde alınan tedbirlerle tekrar düşüşe geçti.

Son aylarda yaşanan Coronavirus vaka artışlarıyla gündeme gelen Gaziantep'te hayata geçirilen ciddi tedbirlerle rakamlarda aşağı yönlü hareketlenme yaşanıyor. Geçtiğimiz aya kadar Türkiye'nin en çok Covid-19 vakalarının görüldüğü illerden biri olan Gaziantep’te son günlerde vaka sayıları düşüşe geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da çarşamba günü Coronavirus Bilim Kurulu toplantısının ardından ve dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda, Gaziantep’te Covid-19 vaka sayılarının düşüşe geçtiğini açıkladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son paylaşımda, “Gaziantep’te günlük vaka sayısı yüzde 35, Şanlıurfa’da yüzde 30, Tekirdağ’da yüzde 20, Denizli’de yüzde 25 oranında düştü. Filyasyon ekiplerimiz sahada yoğun takip yapıyor. Hastane ve yoğun bakımlarda yükümüz henüz devam ediyor.” dedi.

Vali Davut Gül de Bakan Koca’nın bu açıklamasını alıntılayarak sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Covid-19 kurallarına uyan vatandaşlara teşekkür etti.

“Gaziantep’te bu tablonun kahramanları siz değerli hemşehrilerimizsiniz”

Vali Gül, “Gaziantep’te bu tablonun kahramanları siz değerli hemşehrilerimizsiniz. Sizlere sonsuz teşekkür ederim ama rehavete kapılırsak 2 hafta sonra en çok vakası olan 5 ilden birisi oluruz. Lütfen aynı kararlılıkla 45 gün daha dişinizi sıkınız. Çoğu gitti, azı kaldı.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler