Gaziantep Valisi Gül’den pazarlarda fazla zaman geçirilmemesi uyarısı

Gaziantep Valisi Gül’den pazarlarda fazla zaman geçirilmemesi uyarısı

Coronavirus (Covid-19) salgınını önleyici tedbir çalışmaları kapsamında sokağa çıkma yasağı öncesi kentteki semt pazarlarını ziyaret eden Gaziantep Valisi Davut Gül, tedbirlerin ve kurallara uymanın önemine dikkat çekti.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ile birlikte Şahinbey ilçesindeki semt pazarlarını gezerek alınan tedbirlerle ilgili incelemelerde bulundu.

Vali Gül, Tahmazoğlu ve Karayılan incelemeler sırasında pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek selamlaşıp sohbet etiler.

İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Gül, Şahinbey Belediyesinin Covid-19’a karşı pazar yerlerinde aldığı tedbirlere memnuniyetle karşıladı.

Gül, “İçişleri Bakanımızın talimatıyla Türkiye genelinde pazarlarda denetim yapıldı. Şahinbey ilçemizde Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte kurulan semt pazarını gezdik. Pazar yerlerinde uygulanan belirli kriterler var. Bunlardan bir tanesi pazar yerlerine maske ile girilmesi. İçeriye sırayla girilerek içerdeki esnaf sayısının en fazla iki katı müşteri alınması ve dezenfektanlarla ellerin dezenfekte edilmesi gerekiyor. Pazarcılar arasında üç metre mesafe olması gerekiyor. Baktığımızda Şahinbey Belediyemizin kontrolündeki pazar yerinde tüm şartlar uyuyor.” dedi.

Vatandaşlara bu süreçte çok iş düştüğünü ifade eden Gül, “İş tamamen vatandaşlarımızın kendisinde bitiyor. Vatandaşlarımız, panik yapmadan, üst üste gelmeden olabildiğince sosyal mesafeyi muhafaza ederek, alışverişlerini yapmaları gerekiyor. Daha da önemlisi kalabalık olan yerlerde çok fazla zaman geçirilmemesi gerekiyor. Tarım İl Müdürlüğümüzün koordinesinde tüm marketleri denetledik. Ancak sadece denetlemek yetmiyor. Herkes kendi müfettişi. Vatandaşlarımıza bu konuda çok iş düşüyor. Kendilerinden ricam evlerinde kalmaları ve zorunlu hallerde evlerinden çıktıklarında da bir an önce evlerine dönmeleridir.” ifadelerini kullandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise pazar yerlerinde zabıta ekiplerinin denetimlerini sıkı bir şekilde sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi:

“Pazar yerleri vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladığı önemli mekânlardan bir tanesi. Şahinbey ilçemizdeki pazar yerlerinde giriş ve çıkışlar tek noktadan yapılıyor. Girişte vatandaşlarımızın ateşleri ölçüldükten sonra dezenfektan ile ellerinin temizliği sağlanıyor. Ayrıca maskesi olmayan vatandaşlarımıza da buradan maske dağıtımı yapıyoruz. Ayrıca pazarcılarımızın sosyal mesafeleri ayarlanarak aralarında üçer metre mesafe bıraktık. Gıda maddesi satanların dışında giyimcilere pazarda yer vermiyoruz. Böylelikle gıda maddesi satan pazarcılar daha geniş bir alanda yer alıyorlar. Gelen vatandaşları da pazarcıların iki katı oranında içeri alarak sosyal mesafeyi korumaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda kendi sağlıkları için sosyal mesafelerini koruyup, mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmazlarsa Coronavirus salgınını en kısa sürede atlatırız.
Gaziantep Valisi Gül’den pazarlarda fazla zaman geçirilmemesi uyarısı

Gaziantep Valisi Gül’den pazarlarda fazla zaman geçirilmemesi uyarısı

Gaziantep Valisi Gül’den pazarlarda fazla zaman geçirilmemesi uyarısı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.