Gaziantep’e 3 milyon lale dikildi

Gaziantep’e 3 milyon lale dikildi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstanbul’dan sonra en büyük lale bahçesini Gaziantep’e kurduklarını belirtti.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Gaziantep’in park ve bahçeleri başta olmak üzere kentin birçok noktasına 3 milyon lale dikildi.

Gaziantep’te kentin değişik noktalarına lale dikilirken, Botanik Bahçesi’ne 10 özel tasarım bahçeleri oluşturuldu. Tasarım bahçelerini tek tek gezen ve çocuklar ile fotoğraf çektiren Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, baharın gelişini lalelerin müthiş görselliği ile süslediklerini ifade etti.

Kente dikilen laleler ile Botanik Bahçesi’nde oluşturulan 10 özel tasarım bahçeleri ile ilgili gazetecilere bilgi veren Şahin, “Elimizde çok büyük bir hazine var. Botanik Bahçemizde çok güzel mekânlar yaptık. Bu mekanlarda yerelden evrensel güzel işler yapmak istiyoruz. Bostandan çıkan marullarla da salata yapıp gelen misafirlerimize ikram ediyoruz. Küçükbaş hayvanlarımızla ekolojik kulüpte çocuklarımıza neler olabileceğini gösteriyoruz. Ayrıca topraktan gelen nimeti çocuklarımıza nasıl ulaştırdığımızı da gösteriyoruz.” dedi.

Göreve başlarken “Doğaya aşkımızı ilan ediyoruz” sloganı ile başladıklarını ve doğaya önem verdiklerini ifade eden Şahin, “Bu şehirde doğayı korumanın maliyeti çok daha yüksek. Özellikle su fakiri bir şehir olduğumuz için bunun hem temizliği hem de koruması hem de halkımızın daha iyi istifade etmesi için çalışmalar yapıyoruz. ”ifadelerini kullandı.

“3 milyon lale diktik”

Botanik Bahçesi’nde 3 milyon lale ile çocuklara ve vatandaşlara güzel bir görsel oluşturduklarını da aktaran Şahin, İstanbul’dan sonra en büyük lale bahçesini Gaziantep’e kurduklarını sözlerine ekledi.

Gaziantepliler Dülük Tabiat Parkı’nda akın etti

Öte yandan rengarenk lalelerle süslenen Dülük Tabiat Parkı ise büyük hayranlık uyandırıyor. Lalelerle oluşan muhteşem manzarayı yerinde gören vatandaşlar, burada keyifle zaman geçirmekten duyduğu memnuniyeti anlattılar.

Bahar aylarıyla birlikte özellikle de hafta sonunu değerlendirmek isteyen Gaziantepliler, Dülük Tabiat Parkı’na akın ediyor. Dülük Tabiat Parkı içerisinde gezen vatandaşlar, çeşit çeşit renkteki lalelerin süslediği biyolojik gölet ve biyolojik şelalenin oluşturduğu manzaraya hayran kalıyor.

Lalelerin muhteşem görüntüsüyle birlikte kartpostallık manzaraların oluştuğu Dülük Tabiat Parkı’nda eşleri ve çocuklarıyla birlikte laleler arasında fotoğraf çekmeyi de ihmal etmiyor.

Üniversite öğrencisi Ahmet Yusuf Acar, Tabiat Parkı’ndaki eşsiz manzaraya hayran kaldığını belirterek, “Ben üniversite öğrencisiyim. Ben buraya ilk kez geldim. Böyle mekanlar bütün şehirlere lazım. Hem görüntüsü hem de mis gibi kokusuyla çok güzel bir mekan oluşturulmuş. Gaziantep bu tür güzellikleri hak ediyor.” dedi.

Dülük Tabiat Parkı’nı ilk defa ziyaret eden Vedat Talaşlı ise, “Ben Aslen Vanlıyım. Fakat uzun süredir Gaziantep’te oturuyorum. İlk defa Dülük Tabiat Parkı’na geldim. Gaziantep’te ilk defa bu kadar temiz bir hava buldum. Buraya gelir gelmez temiz havanın tadını çıkarmaya başladım. Dülük Tabiat Parkı, benim için gözde oldu. Lalelerin güzel görüntüsü, biyolojik göletin berrak suyu insana huzur veriyor. İlk fırsatta kalp hastası annemi de buraya getireceğim. Annemin de bu temiz havayı teneffüs etmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA



















Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.