Gaziantep’e gözlem evi kurulacak

Gaziantep’e gözlem evi kurulacak

​TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, gençlerin teknolojiyi kullanan değil, teknolojiyi üreten ve tasarlayan bireyler olmasını istediklerini söyledi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, belediyesinin hayata geçirdiği projeleri Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte gezdi.

İslam Bilim Tarih Müzesi’ni, Türkiye’nin en büyük parkı "Yeşilvadi Millet Bahçesi" ve çevresindeki spor alanlarını Tahmazoğlu ile birlikte gezen Mandal, daha sonra Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan gözlem evinin yerini gezdi.

Yaptığı ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Mandal, teknoloji üreten bir nesil oluşturmak istediklerini belirtti.

Gelecekteki en önemli kıymetimiz insan kaynağıdır”

Mandal, “Şahinbey Belediyemizin girişimciliği ile sadece Şahinbey ilçemiz değil, tüm ilçelerde TÜBİTAK kitaplıkları kurmuştuk. 200 bin kadar kitabı Şahinbey Belediyesi’nin katkılarıyla ilçelerdeki tüm okullara kazandırma girişimi olmuştu. Gelecekteki en önemli kıymetimiz insan kaynağıdır. İnsan kaynağını bilim ve teknoloji odaklı gelişimine yönelik ne yapabiliriz diye düşündük. Gençlerimizin teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten ve tasarlayan bireyler olmasını istiyoruz. Gençlerimiz gök bilime ve astronomiye büyük ilgi duyuyor. Şahinbey Belediye Başkanımız Yamaçtepe’de böyle bir çalışma başlattı. Onun destekleriyle tasarımını ve eğitimini yapabilecek noktadayız. Ama bu işin kalıcılığı ve sürdürülebilirliği noktasında başkanımızın çok emekleri var. Bunun akabinde bilim tırı sergisini gezici hale getirelim. İnsanlarımızı bilim merkezlerine çekmenin yanında bilimi aynı zamanda onların ayağına götürecek bir çalışmanın birlikteliğini yapacağız.” dedi.

“Gaziantep’imiz için işbirliğimizi sürdüreceğiz”

TÜBİTAK ile önemli projelere imza atacaklarını ifade eden Tahmazoğlu da, “Öncelikle TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Hasan Mandal ve ekibine çok teşekkür ediyorum. TEKNOFEST’te tanışıp bir araya geldik. Gaziantep’imiz ve Şahinbey’imiz için neler yapabileceğimizi konuşmuştuk. O gün konuştuklarımızı vakit kaybetmeden icraata dökerek çalışmalara başladık. TÜBİTAK’ın bilim kitaplarının satılabileceği kitap evini Mecidiye Han’da açtık ve ilk bilim söyleşisini gerçekleştirdik. Gaziantep'teki tüm öğretmenlerimizin bir yıllık bilim teknik dergisi aboneliği ücretini Şahinbey Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Bunun yanı sıra fen lisesi, sosyal bilimler ve proje okullarında okuyan öğrencilerimizin bilim teknik dergisi aboneliğini yapacağız. Ayrıca Yamaçtepe Gençlik Eğitim kampı içerisine gözlem evi yapmayı TÜBİTAK başkanımızla konuştuk. Onlarda bize destek olacaklar. Gaziantep’imizi bilim ve teknolojide ileri noktalara taşımak için işbirliğimizi artırarak sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.


Gaziantep’e gözlem evi kurulacak

Gaziantep’e gözlem evi kurulacak

Gaziantep’e gözlem evi kurulacak

Gaziantep’e gözlem evi kurulacak

Gaziantep’e gözlem evi kurulacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler