Gaziantep'te 110 bininci bebeğe hoş geldin bebek sürprizi

Gaziantep'te 110 bininci bebeğe hoş geldin bebek sürprizi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde dünyaya yeni gelen 110 bininci bebeğe "hoş geldin bebek" sürprizi yapıldı.

2011 yılında Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü birlikte hareket ederek anneleri bilinçlendirmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeni doğan bebeklerin ailelerine sürprizler gerçekleştiriyor.

Bu bağlamda Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde doğum yapan 110 bininci anneyi bilinçlendirmek için sürpriz bir ziyarette bulunuldu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dünyaya yeni gelen bebeğin ailesine sürpriz yaparak, yanında hemşire, yeni doğan bebeğin bakım seti ürünleri, battaniye, ateş ölçer ve anneyi bilgilendirecek kitapçık hediye ederek ziyarette bulundu.

Tahmazoğlu, bu uygulamanın Şahinbey ilçesinde her yeni doğan bebekli aileye yapıldığını, uygulamanın amacının ise anneleri bilinçlendirmek ve sağlıklı bebekler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Bu uygulamanın patentinin Şahinbey Belediyesi’ne ait olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Hoş Geldin Bebek Projesi" kapsamında dünyaya Şahinbey’de gözlerini açan 110 bininci bebeğe bir altın hediye ederek, bebeğin anne ve babasını tebrik etti.

Tahmazoğlu, doğan bebeklerin evlerinde ziyaret edildiğini belirterek, “Bu projeye de 2011 yılında başladık. Doğan bebeklerimizi evlerinde ziyaret edelim istedik. Çünkü annelerimizin özellikle ilk doğumlarında bebek bakımı, bebeğin aşıları, anne sütünün önemi konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmadıklarını gördük. Bu alandaki boşluğu doldurmak üzere İl Sağlık Müdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık ve İl Sağlık Müdürlüğümüzden aldığımız 3 ebemiz ve belediyemiz personelleri ile 2 ayrı ekip kurduk. Günlük yaklaşık 80 bebeği evlerinde ziyaret ediyoruz. Hemşiremiz ve ebemiz, annelere; anne sütünün önemi, loğusalık, bebeğin topuk aşısı ve diğer aşıları konusunda nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgiler veriyor.” dedi.

Proje kapsamında günlük ortalama 80 bebek ve ailesi ziyaret ediliyor.

Ziyaretlerde; anne sütünün önemi ve devamlılığı, topuk kanının alınması, bebeğin aşıları, bebek bakımı, loğusalık konularında bilgiler veriliyor.

Ziyaret edilen evlere bebek bakım çantası, ateş ölçer, battaniye ve dış paketleme çantası hediye ediliyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler