Gaziantep’te 1,5 milyon TL değerinde sahte ürün ele geçirildi

Gaziantep’te 1,5 milyon TL değerinde sahte ürün ele geçirildi

Gaziantep’te kaçakçılara yönelik düzenlenen operasyonda piyasa değeri bir milyon 500 TL sahte marka ve logolu olan ürün ele geçirildi.

GAZİANTEP-Gaziantep’te bir fabrikaya düzenlenen operasyonda piyasa değeri bir milyon 500 TL olan 6 bin 610 çift sahte markalı ayakkabı ile bin 230 adet sahte logolu tekstil ürünü ele geçirilirken, fabrika sahipleri hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla önceki gün çeşitli marka ve logolu ayakkabı ve tekstil ürünlerin sahtelerinin üretildiği belirlenen bir imalathaneye operasyon düzenlendi. Operasyonda imalathanede yapılan aramalarda tanınmış markalara ait 6 bin 610 çift ve 347 tek sahte ayakkabı ile bin 230 adet taklit tekstil ürünü ele geçirildi.

Sahte ayakkabı ve malzemelerin piyasa değerinin bir milyon 500 TL olduğu belirtilirken, polis sahte olan ürünlere el koyarak fabrika sahipleri hakkında ise yasal işlem başlattı.

17 iş yeri hakkında yasal işlem

Öte yandan, Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde aralarında kafe ve lokantaların bulunduğu işyerlerine düzenlenen operasyonlarda, yoklama kaçağı olduğu belirlenen bir kişi gözaltına alınırken, 17 iş yeri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Şahinbey ilçesi Üniversite Bulvarı'ndaki kafe ve lokantalara yönelik Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli polis, maliye, zabıta ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Operasyonda 321 kişinin kimlik kontrolü ve üst araması yapılırken, kontrollerde yoklama kaçağı olduğu belirlenen bir kişi ise gözaltına alındı.

Ayrıca, ruhsatsız veya amaç dışı faaliyet gösteren, sigortasız işçi çalıştıran ve kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen 17 iş yeri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.