Gaziantep’te 330 bin aileye gıda yardımı yapıldı

Gaziantep’te 330 bin aileye gıda yardımı yapıldı

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için kurulan Vefa Sosyal Destek Grupları, ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırıyor.

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda kentteki ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye devam eden Vefa Sosyal Destek Grupları, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kentteki yardımları Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Vali Davut Gül, belediyeler hariç 130 bin aileye gıda paketi verdiklerini söyledi.

Kentte çalışmalarını aralıksız sürdüren Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanlarını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, bugüne kadar belediye olarak Gaziantep’te 200 bin aileye yardımda bulunduklarını belirtti.

Ramazan Bayramı’na kadar şehirde destek verilmemiş kimsenin kalmayacağını ifade eden Şahin, gıda yardımlarının devam edeceğini belirtti.

Ramazan Bayramı’na kadar hiç yardım almamış vatandaşlara öncelik vereceklerini de belirten Şahin, “Valimizin himayesinde kurumlarla dayanışma içindeyiz. Öyle bir sistem kurduk ki Vefa Destek Grupları ve valiliğimizle beraber bir yazılım donanım altyapısını tamamladık. Her vatandaşın aldığı yardımı TC kimlik numarasını girdiğimizde görebiliyoruz. Yani vatandaş desteklerden fazladan yararlanmışsa tespit edilebiliyor. İhtiyacı olan vatandaşlarımız başvurdu. Biz, bir yazılım donanım altyapısı oluşturduk. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan yazılım altyapısında vatandaşımızın kimlik numarasını girdiğimizde hangi yardımı almış net bir şekilde görüyoruz. Hiç yardım almamış hemşerilerimize öncelik vereceğiz. Çünkü bazen mükerrerlik oluyor. Bazı vatandaşlar birçok ilçe ve kuruma ayrı ayrı başvuru yapıyor. Biz, bu sistemle bunu engelliyoruz. 153’e gelen bütün talepleri valiliğimizin koordinasyonunda Vefa Destek Gruplarına verdiğimiz lojistik destekle karşıladık. Sonra 153’e gelen bütün talepleri topladık. Bayrama girerken koca bir yardım ordumuzla günlük gelen talebi günlük ulaştırılıyor. Bayrama kadar bu şehirde destek almamış hiçbir vatandaş kalmayacak.” dedi.


Gaziantep’te 330 bin aileye gıda yardımı yapıldı

Gaziantep’te 330 bin aileye gıda yardımı yapıldı

Gaziantep’te 330 bin aileye gıda yardımı yapıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler