Gaziantep'te 40 bin öğrenci Çanakkale'ye götürülecek

Gaziantep'te 40 bin öğrenci Çanakkale'ye götürülecek

Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi arasında 2 yıl önce başlatılan "Gaziler diyarından şehitler diyarına" projesi kapsamında 40 bin öğrencinin Çanakkale'ye götürülmesi için protokol imzalandı.

Şahinbey Belediyesi tarafından 2015 yılında başlatılan ve 2 yıl içerisinde 42 bin 29 öğrencinin gittiği Çanakkale’ye bu yıl ve önümüzdeki yılda “Gaziler diyarından şehitler diyarına” projesi kapsamında 40 bin öğrenci daha götürülecek. Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu katıldı. Valilik Makamında imzalanan protokol uyarınca bu yıl 20 bin, gelecek yıl da 20 bin olmak üzere toplam 40 bin öğrencinin Çanakkale Şehitliğini ziyaret edeceği belirtildi.

İmzalanan protokolün ardından bir açıklama yapan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, tarihte emsalsiz bir yeri bulunan Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı toprakların gençler tarafından yerinde görülmesinin, bu zaferin öneminin daha iyi anlaşılması bakımından çok büyük önem taşıdığını söyledi.

Vali Yerlikaya, “Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu kardeşimiz, Türkiye’de örnek bir projeye imza attı. Öğrencilerimizi uçakla, günü birlik buradan alarak Çanakkale’ye götürdü. Dünyada emsali olmayan zaferin yaşandığı yerde, ecdadının adım attığı yerde yürümek, o nefes alınıp verilen yeri görmek, onların ruhlarına Fatiha okumak, onlarla hem dem olmak, geçmişiyle gurur duymak için böyle güzel bir ziyaret yapıldı. Tabi şehrimizde, büyük teveccüh gördü. Tarihimizde emsalsiz bir yeri bulunan Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı toprakların gençlerimiz tarafından yerinde görülmesinin, bu zaferin öneminin daha iyi anlaşılması bakımından çok büyük önem taşıyor.”dedi.

“40 bin kişi daha Çanakkale’ye gidecek”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Vali Yerlikaya’ya protokole olan katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Çanakkale gerçekten çok önemlidir. Ecdadımızın, 253 bin şehit kanının aktığı, bu vatan topraklarını savunmak için yedi düvele karşı verdikleri mücadeleyi, bu şehirde yaşayan hatta tüm Türkiye’de yaşayan vatandaşımızın mutlaka görmesi lazım. 2015 yılında başlayan ve geçtiğimiz yıl da devam ettirilen projede toplam 223 seferde 42 bin 29 kişi havayolu ile Çanakkale’ye götürüldü. Bu yıl ve gelecek yıl toplam 40 bin ortaokul ve lise öğrencisini daha Çanakkale’ye götürerek ecdadımızla buluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamaların ardından Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi arasında 40 bin öğrencinin Çanakkale'ye götürülmesi için protokol imzalandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.