Gaziantep’te artan Covid-19 vakalarına karşı acil önlem çağrısı

Gaziantep’te artan Covid-19 vakalarına karşı acil önlem çağrısı

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, kentte artan Covid-19 vakalarının toplum sağlığını tehdit ettiğini belirterek acil önlem alınması çağrısında bulundu.

Gaziantep’te artan Covid-19 vakaları ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Kaya, sağlık alanında ciddi sorunlarla karşılaşıldığına dikkat çekerek yetkililere çağrıda bulundu.

“Kaybedecek ne vaktimiz ne de bir insanımız var.” diyen Kaya Gaziantep için özel tedbirlerin alınması gerektiğini belirtti.

Her evde her sokakta yeni vakalara rastladıklarını ifade eden Kaya “Maalesef şehrimizde yeni vaka sayıları giderek artıyor. Acil ve özel önlemler geliştirilmediği sürece artarak devam edecek gibi görünüyor. İl Hıfzıssıhha Kurulu yetkilileri derhal acil ve özel önlemlere bakmalıdır.” diye konuştu.

Covid-19 virüsünde en önemli sürecin bulaşma riskini azaltmak olduğunu belirten Kaya, temaslıların tespiti ve izole edilmesinin hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

“Tam ve yerinde denetim şart”

Bu konuda yeterli denetimin sağlanamadığını gördüklerini ifade eden Kaya “Tam denetim olmadan, hastalığı taşıyanları toplumdan, sokaktan izole etmeden mücadele etmemiz mümkün değil. Denetim ise hastanın kapısına gidip yazı asmak ya da hastaya telefon açıp evde olup olmadığını sormaktan geçmemeli. Bizzat yerinde ve farklı zamanlarda denetimlerin sıklaştırılması gerekiyor.” dedi.

Gaziantep’te Covid-19 yasaklarından dolayı verilen cezaların Türkiye’de bir rekora doğru gittiğini ifade eden Kaya, “Artan vaka sayımız, Gaziantep’te binlerce kişiye yazılan Covid-19 cezalarının sorunu çözmeye yetmediğini göstermektedir. Halkın kurallara uyumunu sağlamak için farklı yöntemlere artık geçilmelidir. Bu konuda özellikle kamusal hizmetlerde bulunan yetkililerin bilinçlendirme çalışmalarına ağırlık vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Önceliğimiz Gaziantep’in sağlığı olmalı”

Kaya, Gaziantep’te İl Sağlık Müdürlüğü’ndeki atamaların Coronovirus ile mücadeleden daha fazla tartışıldığını üzülerek izlediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Gaziantep’te halk Covid-19 ile mücadele ederken yerel siyasetin sağlık alanında kimin nereye atanacağının, kimlerin sağlık alanında etkinlik kuracağının hesaplanmasını bu kadim kente yapılacak en büyük kötülük olarak görüyoruz. Gaziantep canı ile uğraşırken siyasi hesaplar yapmak, Gaziantep’i düşünmek değildir. Bu anlamda herkesi sağlık çalışanlarını ve sağlık alanını bir rant alanı olarak görmekten vazgeçmeye çağırıyor ve sağlık çalışanlarımızı cesaretlendirmeye, sağlık çalışanlarımızı motive edecek uygulamalar geliştirmeye çağırıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.