Gaziantep'te başarılı öğrenciler Bosna Hersek'e gidecek

Gaziantep'te başarılı öğrenciler Bosna Hersek'e gidecek

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki liselerde eğitim gören ve okullarında dereceye giren öğrenciler, Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirildi.

Gaziantep'in Şahinbey ilçesindeki liselerde eğitim gören ve okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencileri Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirilmesini içeren gezi programının protokol imza töreni, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleştirildi.

Gaziantep Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şahinbey Belediyesi arasında imzalanan protokol ile öğrenciler, 7 Eylül Cumartesi günü özel uçakla Bosna Hersek'e gidecek. Öğrenciler Bosna Hersek gezisi öncesi Şahinbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile bilgilendirildi.

Toplantıda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eğitimi önemsediklerini söyledi.

Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Tahmazoğlu, "Çünkü dinimizin ilk emri 'oku'dur. Okumak, öğrenmek, eğitim bizim için çok önemli. Belediye faaliyetlerinin yanı sıra eğitim faaliyetlerinin de üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bunun için 4 tane okul yaparak, milli eğitime devrettik. Bunların dışında gençlik merkezleri yaptık. Gençlik merkezlerinde öğretmenlerimizin destekleri ve katkılarıyla gençlerimize eğitimler veriyoruz." dedi.

"Başarıyı ödüllendiriyoruz"

Gençlere ücretsiz kitap dağıttıklarını belirten Tahmazoğlu, "Şahinbey ilçemizin çeşitli yerlerine Millet Kıraathaneleri yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Öğrencilerimizin spor yapabilmeleri için futbol, basketbol, voleybol topu, eşofman takımı ve 3 yıldan bu yana spor ayakkabısı hediye ediyoruz. Başarılı öğrencilere 2 binin üzerinde bilgisayar dağıttık. Şahinbey Belediyesi olarak başarıyı, sporu, ve çalışmayı teşvik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Başarılı öğrenciler Bosna Hersek'e gidiyor"

Tahmazoğlu, öğrencileri daha önce umre ziyaretiyle ödüllendirdiklerini hatırlatarak, "Okullarında birinci, ikinci ve üçüncü olan lise öğrencilerine daha önce hep bilgisayar dağıtıyorduk. Ancak bu defa farklı bir uygulama yaptık. Daha önce okullarında başarılı olup dereceye giren 360 öğrenci umreyi ziyaret etti. Bu defa öğrencilerimizi ecdat toprakları olan 'Bosna Hersek ziyaretiyle ödüllendirelim' dedik. Bosna Hersek, Fatih Sultan Mehmet Han tarafından fethedilen ecdat topraklarıdır. Oraya gittiğinizde sanki Türkiye'deki herhangi bir şehirdesiniz. Orada ecdadımızın yaptığı birçok eser bulunuyor. Oraları görüp tarihimize sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Bosna Hersek'e gidecekleri için oldukça heyecanlı olan öğrenciler Tahmazoğlu'na teşekkür ederken, öğrenci velileri ise çocuklarıyla gurur duyduklarını söylediler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.