​Gaziantep’te bayram öncesi denetimler arttırıldı

​Gaziantep’te bayram öncesi denetimler arttırıldı

​Gaziantep’te Ramazan Bayramı öncesi gıda sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı.

Şehitkamil ilçesinde Ramazan Bayramı öncesi gıda sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Şeker, çikolata, pasta ile tatlı üretilen ve satışı yapılan işletmelerde yapılan denetimlerde ruhsat, gramaj, ambalaj, boya, genel temizlik, fiyat tarifesi ve genel hijyen şartları gibi konulara dikkat edildi.

Halkın huzurlu bir Ramazan Bayramı geçirilmesi için Şehitkamil Belediyesi Zabıt Müdürlüğü ekipleri tarafından şeker, çikolata, pasta ile tatlı üretilen ve satışı yapılan işletmelere denetim gerçekleştirildi.

Denetimler esnasında uyulması gereken hijyen koşullarına ilişkin bilgilendirme yapan ekipler, kuralları ihlal eden iş yerleri hakkında cezai işlem uyguladı. Denetimlerin yapılmasının gerekliliğine işaret eden esnaf, yapılan denetimlerin kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Çikolata ve şeker satışı yapılan iş yerinin işletmesini yapan Murat Abuşoğlu, denetimlerin kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Çikolata ve şeker alacak vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunan Abuşoğlu, “Ramazan Bayramı öncesi denetimlerimiz yapıldı. Bilmediğimiz konular hakkında bilgi aldık. Biz işletme olarak uyulması gereken kurallara uyuyoruz. Mümkün olduğunca müşterilerimize iyi hizmet etmeye çalışıyoruz. Çikolata ve şekerleme alacak vatandaşlarımız muhakkak güvenilir markalardan alsın. Üretim yerinin bilinmediği, markası olmayan ürünlerin satın alınmamasını öneriyorum. Vatandaşlarımız, şekerin yumuşaklığına, parlaklığına bakarak alışveriş yapsın. En önemlisi de tattır. İyi bir marka, iyi bir tat verir. Ürünlerin son kullanım tarihi de çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Pasta ve tatlı üretimi ve satışı yapılan yerin işletmesini yapan Hüseyin Aslansoy, denetimler sayesinde iyi ile kötü ayrımı yapılabildiğine işaret etti.

Pasta ve tatlı alacak vatandaşların ucuz ürünlerden uzak durmaları konusunda da uyarıda bulunan Aslansoy, “Bu denetimler sayesinde iyi, kötüden ayrıt ediliyor. Gelen ekipler, eksikliklerimizi bize söylüyor, biz de eksikliklerimizi gideriyoruz. Biz işletme olarak halk sağlığına çok önem veriyoruz. Çünkü neticede ürettiğimiz ürünlerden kendimiz de tüketiyoruz. Vatandaşlarımız aldıkları ürünlerin tazeliğine dikkat etsin. Kaliteli ürün ucuz olmaz. Bu yüzden vatandaşlarımız ucuz ürünlerden uzak dursun” ifadelerini kullandı.

Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı çalışan ekipler, denetimlerini Ramazan Bayramına kadar yoğun bir şekilde sürdüreceklerini belirttiler.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.