Gaziantep’te bir evden 4 kamyon çöp çıktı

Gaziantep’te bir evden 4 kamyon çöp çıktı

Gaziantep’te psikolojik sorunları olduğu iddia edilen kardeşlerin evinden 4 kamyon dolusu çöp çıkarıldı.

Gaziantep’in Şahinbey İlçesinde psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Ali ve Necla Birim kardeşlerin evinden yayılan kötü kokular nedeniyle rahatsız olan mahalle sakinlerinin ihbarı gelen belediye ekipleri, evden 4 kamyon dolusu çöp çıkardı.

Aylardır çöplerini atmadıkları anlaşılan kardeşlerin evini kullanılmaz halde bulurken, söz konusu evden daha önce de 2 kamyon çöp çıktığı belirtildi.

Şahinbey ilçesine bağlı Bekirbey Mahallesi sakinlerinin şikayetini değerlendiren Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, gittikleri adreste çöp ile dolu evle karşılaştı.

Bekirbey Mahallesi, Koyuncu Sokak'ta ikamet eden sakinler, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen komşularının evinden yükselen kötü kokular nedeniyle durumu Şahinbey Belediyesi'ne bildirdi.

Haber verilmesi üzerine eve gelen belediye ekipleri, Ali ve Necla Birim kardeşlerin evini kullanılmaz halde bulurken, maske takarak eve girerek, evden 4 çöp kamyonu dolusu evsel atık, karton kutu, plastik poşet, teneke kutu gibi çöp malzemesi çıkardı.

Evden çıkan çöpler hakkında bilgi veren Bekirbey Mahalle Muhtarı Ali Satıl, daha önce de aynı evde  bulunan atıkların toplanarak temizlendiğini, ancak psikolojik sorunları olduğu iddia edilen kardeşlerin geceleri çöplerden topladıkları atık malzemeleri evlerinde toplayarak, evin içini yine çöplerle doldurduğunu söyledi.

Satıl, “Daha önce de bu evde bulunan atıklar belediyemizin temizlik ekipleri tarafından temizlenmişti. Ancak kendileri geceleri yine çöplerden aldıkları atık malzemeleri evde toplayarak, evin içini yine çöplerle doldurdu. Ev sahibi aslında kötü bir insan değil. Ama kendsinde çöp toplama hastalığı var. Çöplerin kokusundan komşular rahatsız oluyor. Etrafındaki komşuların evini fareler basmış durumda. Biz de bunun üzerine belediyemizi arayarak evin temizlenmesini istedik. Onlar da sağ olsunlar hemen gelerek evin temizliğini yaptılar.” dedi.

Yazıcık Mahalle Muhtarı Nahsen Sülüker ise, “Her yıl aynı sıkıntının yaşadığı bir ev burası. Belediyemiz sağ olsun her yıl gelip bu evdeki çöpleri temizliyor. Ama evde oturan şahsın bu çöp toplama hastalığı yüzünden, bu ev yeniden çöple doluyor. Mahalle sakinleri oldukça rahatsızlar. Her yıl bu sorun tekrar tekrar yaşanıyor.” ifadelerini kullandı.

Evin daha önce de belediye ekipleri tarafından defalarca temizlendiğini dile getiren mahalle sakinleri de, bu olayı her zaman yaşadıklarını ifade ettiler.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.