Gaziantep’te bir günde 2 bin 282 ünite kan bağışlandı

Gaziantep’te bir günde 2 bin 282 ünite kan bağışlandı

Gaziantep’te geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası kapsamında bir günde 2 bin 282 ünite kan bağışlandı.

Gaziantep'te geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10’ncusu gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası büyük bir ilgi gördü. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyası kapsamında bir günde 2 bin 282 ünite kan toplandı.

Gaziantep Valiliği, Şahinbey Belediyesi ve Kızılay’ın birlikte her yıl geleneksel olarak düzenlediği kan bağışı kampanyası 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Gazianteplilerin yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasında 2 bin 282 ünite kan toplandı.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen kan bağışı kampanyası festival havasında düzenlendi. Mehteran Konseri ile başlatılan kan bağışı kampanyasında vatandaşlara halka lokma tatlısı ikram edilirken geri dönüşüm çantasıyla ile birlikte kitap seti ve kırmızı gül hediye edildi. Kan bağışı kampanyasına, HÜDA PAR ile kentteki diğer siyasi partiler ve STK’larda destekte bulundu.

Kan bağışı kampanyasıyla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan ayı öncesinde kan stoklarının yapılabilmesi için bu yıl kampanyanın 10’ncusunu düzenlediklerini ifade etti.

Kan bağışı kampanyasını önümüzdeki yıllara da taşımak istediklerini belirten Tahmazoğlu, “Kan bağışı yapmak en hayırlı işlerden bir tanesi. Verilen bir kan ile en az 3 kişiye fayda sağlıyorsunuz. Biz şu ana kadar 14 bin 402 ünite kan bağışı topladık. Kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza ben teşekkür ediyorum. Kampanyamızı bugün düzenlememizin nedeni Ramazan ayı öncesi kan toplamak. Ramazan aylarında kan bağışı sayısı oldukça düşüyor. Sayılar düşse de kan ihtiyacı devam ediyor. Bu kampanya ile kan stoklarımızı Ramazan ayı öncesinde doldurmak istiyoruz. Kızılay’ımız sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde nerede, kimin ne ihtiyacı varsa ona yardıma koşuyor. İnşallah bu hayrı devam ettireceğiz. Kan bağışı yapmanın her şeyden önce ilk faydası kendimizedir. Kan verdikten sonra da vücudumuz taze kan üreterek kendini yeniliyor.” dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.