Gaziantep’te Cami ve Hayat konulu konferans

Gaziantep’te Cami ve Hayat konulu konferans

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle “Cami ve Hayat” konulu bir konferans düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her sene 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanılan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Gaziantep’te de hafta münasebetiyle düzenlenen konferansta bu yılın ana teması olan "Cami ve Hayat" konusu ele alındı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans Ülgen Konukoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Musa Bilir’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferans, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Konferansın açılışında konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, camilerin en güzele çağıran ve en güzele davet eden mekânlar olduğunu söyledi.

“Camiler bu mekânın ev sahipleridir”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve mescitlerin önemine anlatmak için 1986 yılından bu yana Ekim ayının ilk haftasının "Camiler Haftası" olan haftanın 2003 yılından itibaren isminin "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak yeniden düzenlendiğini anımsatan Çelik, şunları söyledi:

“Camiler bu mekanın ev sahipleridir. Evvel cami vardı. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa vardı. Bugün de mahallelerimizde ve köylerimizde her nerede yerleşim alanı varsa evvel cami de mescit de vardır. Düsturumuz ev sahibi camilerdir. Camilerimize din gönülleri ve hademe-i hayratlarımız ev sahipliği yapmalıdır. Ev sahipliği yapma konusunda zaman zaman tozlanmalarımız, aşınmalarımız ve yıpranmışlıklarımız oluyor. ‘Camiler Haftası’ cemaat için değil, bizim için hatırlatma haftasıdır. Bizi işleyen, bizi konu alan, bizi kendisine misafir eden bir haftadır. Bundan dolayı ‘Camiler Haftası’na biz sahip çıkmalıyız.”

Programda Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertan Beceren, aile konulu bir konferans verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.