Gaziantep’te Camiler ve Din Görevlileri Haftası ziyaretlerle kutlanıyor

Gaziantep’te Camiler ve Din Görevlileri Haftası ziyaretlerle kutlanıyor

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hazırlar, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Müftü Hazırlar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1986 yılından beri her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın kutlandığını anımsattı.

Ömürlerini din hizmetine adayan ve toplumun önderi konumundaki din görevlilerinin haftasını tebrik eden Hazırlar, hafta dolayısıyla kentteki din görevlilerine Kur’an yolu kitabı dağıtımında bulunan Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da din görevlilerinin yaptığı görevin çok hassas ve önemli olduğunu belirterek, “Öncelikle ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Din görevlilerimiz çok önemli bir görev icra ediyorlar. İnsanların dini öğrenmesi ve onu doğru bir şekilde uygulaması gerçekten çok önemli. Şahinbey Belediyesi olarak camilerimizin ve Kur’an kurslarımızın yapımı, bakımı, onarımı ve onların tefrişinin yapılmasını sağlıyoruz. 4-6 yaş grubu arasındaki çocuklarımızın eğitimi konusunda da müftülüğümüze destek olmaya çalışıyoruz. Birlikte insanlarımızın maddi ve manevi kalkınması noktasında çalışmalar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Emeklerinden dolayı İl Müftümüz Sayın Hüseyin Hazırlar’a ve tüm din görevlilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler