​Gaziantep’te Camilerde Kadir Gecesi ve bayram temizliği yapıldı

​Gaziantep’te Camilerde Kadir Gecesi ve bayram temizliği yapıldı

​Gaziantep’te yarın idrak edilecek olan Kadir Gecesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm camilerde genel temizlik yapıldı.

Gaziantep’te yarın idrak edilecek olan Kadir Gecesi ve yaklaşan mübarek Ramazan Bayramı dolayısıyla tüm camilerde genel temizlik yapıldı. Kentteki tüm camiler gül suyuyla temizlenerek Kadir Gecesi ve bayrama hazırlandı.

Vatandaşların Kadir Gecesi’nde ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nda huzur içerisinde dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki camilerde temizlik çalışması başlatıldı. Camilerin bakım ve temizliği belirlenen program dâhilinde yürütülüyor.

Camilere yönelik bakım ve temizlik çalışmalarında, cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, kitaplıklar, vestiyerler, ayakkabılıklar, pencereler ile camların ve halıların temizliği yapıldı. Ayrıca şadırvan ve tuvaletlerle birlikte cami avlularında çevre temizliği yapıldı. Temizlik sonrası ise cami içine gül esansı sıkılmasıyla caminin güzel kokması sağlandı.

Bu kapsamda Şahinbey Belediyesi, mübarek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı öncesi ilçe merkezinde bulunan tüm camilerde genel temizlik çalışmalarını tamamladı.

İlçe genelinde camilerin tamamını düzenli bir program dahilinde temizleyen Şahinbey Belediyesine bağlı ekipler, Kadir Gecesi’nde ve Ramazan Bayramında vatandaşların hijyenik bir ortamda ibadet edebilmeleri için camilerde temizlik yapıyor.

Camilerde yapılan temizlik ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı öncesi ekiplerin camileri bayrama hazırladıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, “Ramazan ayı boyunca ilçemiz genelinde camilerimizin iç dış genel temizliği yapıldı. Vatandaşların çok daha nezih ve temiz bir ortamda ibadet etmeleri için camilerimizde temizlik yapılıyor. Ayrıca Ramazan Bayramı’nda ilçe genelinde bulunan camilerde, cemaatin huzur içinde ibadet edebilmeleri için güzel kokular sıkarak, gül suyu ile temizlik yapılarak, camiler Bayram Namazına hazır hale getiriliyor.” dedi.

Şehitkamil Belediyesi de İslam alemi açısından büyük öneme sahip Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı öncesinde tüm camilerin genel temizliklerini tamamladı.

Yürütülen temizlik çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hacı Yasin Kaplan Cami İmam Hatibi Hasan Şengün de “Şehitkamil Belediyemiz, her ay olduğu gibi periyodik olarak camimizin temizliğini yapıyor. Bugün de yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı vesilesiyle bayram öncesi camimizde genel bir temizlik çalışması yaptı. Temizlikle görevli arkadaşlarımız, camimizin halılarını elektrikli süpürgelerle temizledi. Cami kapısı, mihrap, minber, ahizeler, ayakkabılıklar, pencereler ve camların temizliği yapıldı. Şu anda camimiz Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’na hazır hale geldi.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler