Gaziantep'te Camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

Gaziantep'te Camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) önlemleri kapsamında toplu halde ibadete kapatılan camiler, bugün cuma namazı ile birlikte yeniden ibadete açılıyor.

Türkiye'de Covid-19 salgının yayılmasını önlemek için alınan tedbirler çerçevesinde yaklaşık 3 aydan beri toplu halde ibadete ara verilen camilerde, kademeli olarak tekrar ibadet başlıyor.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Gaziantep Valiliğinin ve İl Müftülüğünün uygun gördüğü ve bugün yeniden ibadete açılacak olan camilerde, dezenfekte ve temizlik çalışmaları tamamlanırken, Cuma namazı öncesi Ulu Camii'de camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi.

Tekbir ve salavatlarla kesilen kurbanların etlerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı belirtilirken, cami avlusunda büyük bir sevinç yaşandı.

İl Müftü Vekili Dr. Ramazan Yıldırım, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Ulu Cami imam hatipleri Hüsrev Tunçer ve Halil Deniz, Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi yetkilisi Mehmet Eren ve vatandaşların katıldığı programda şükür kurbanı dualar eşliğinde kesildi.

Uzun bir aradan sonra camilerde kademeli olarak tekrar ibadet başlandığını belirten İl Müftü Vekili Dr. Ramazan Yıldırım, camilerin ibadete açılmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.

Camilerin yaklaşık 2,5 aydan cemaatsiz kaldığını hatırlatan Yıldırım, "Camimizin süsü olan cemaatimiz ve bizler camilerden ayrı kaldık. Gerçekten belki insanlık tarihinde benzeri olmayan bir musibeti bütün insanlık olarak yaşadık ve yaşıyoruz. Cenab-ı Hakk, inşallah en kısa zamanda bu musibeti üzerimizden kaldırsın. Bugün böyle anlamlı bir günde İstanbul'un fethine denk gelen bugünde inşallah camilerimiz tekrar kademeli olarak da olsa cemaatimize kapılarını açacak. İnşallah bugün camilerimizin içinde olmasa da avlularında, yanlarındaki park ve bahçelerde cemaatimizle buluşup uzun bir aradan sonra ilk defa Cuma namazımızı kılacağız. Bu büyük bir nimettir. Böyle güzel bir nimete kavuşmanın şükrü olsun diye inşallah bugün Türkiye'nin 81 ilinde Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla birer kurban keseceğiz. Bu şekilde Rabbimize olan şükrümüzün ifadesini yerine getirmiş olacağız. Rabbimize şükredeceğiz. Yüce Rabbimiz, 'Bana şükrederseniz, ben de size olan nimetimi artırırım.' diyor. Biz, Rabbimize bize böyle bir günü gösterdiği için şükrediyoruz. İnşallah camilerinizin tamamen ibadete açılmasını da Rabbimizden temenni ediyoruz. Bu Cuma saatinin yüzü suyu hürmetine Rabbimizden şükür ifadesi olarak kurbanımızı keseceğiz. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu musibetin tamamen ortadan kalkması için Rabbimize dualarımızı ve niyazlarımızı arz edeceğiz." dedi.


Camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

Camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

Camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

Camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

Camilerin ibadete açılması dolayısıyla şükür kurbanı kesildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.