Gaziantep'te çiftçilere arpa ve buğday desteği verilecek

Gaziantep'te çiftçilere arpa ve buğday desteği verilecek

Gaziantep'te çiftçilere 4 bin ton arpa ve buğday tohumu desteği verilecek.

Gaziantep’te çiftçilere dağıtılması planlanan yem için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere desteğini bu yıl da sürdürmeye devam edeceklerini, buğday ve arpa tohumu dağıtılacağının müjdesini verdi.

Daha önce Şahinbey ilçesindeki çiftçilere buğday tohumu, gübre, hayvan yemi ve 600 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediyesi, bu yıl da bu desteğini sürdürerek, çiftçilere 4 bin ton Zenit ve Ceyhan 99 buğday tohumu, Sancak ve Akhisar 98 arpa tohumu dağıtacak.

Şahinbey Belediyesi nikah salonunda düzenlenen törene, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan ve Şahinbey İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ziraat Odası Başkanları ile muhtarlar katıldı.       

Törende bir konuşma yapan Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, çiftçilerin üretimiyle vatandaşların daha sağlıklı ürünlerle besleneceğini belirterek, “Bu çalışmaların ve istişare görüşmelerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim inşallah bu çalışmaların sonucunda memleketimiz ve milletimiz için hayırlı ürünler yetiştirilmesini, insanlarımızın sağlıklı ve doğru beslenmesini sizlerin eliyle sağlamış olsun.” dedi.

“Çiftçilerimizin yüzü gülecek”

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan da Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere önemli bir destek sağladığına dikkat çekerek, şunları söyledi.

“Verilen bu desteğin dağıtımı konusunda her hangi bir aksilik olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Tarım Bakanlığımız gübre ile ilgili de bir müjde verdi ve Tarım Kredi Kooperatifleri de yüzde 15 indirim yaptı. İnşallah Şahinbey Belediye Başkanımızda alım yaptığında hem yüzde 15 daha ucuz almış olacak, sizlere de yüzde 50 destekle gübre desteği sağlanmış olacak. İnşallah bereketli bir yıl olur.”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise çiftçilere desteklerinin sürdüğünü belirtti.

Geçtiğimiz sene çiftçilere destek kampanyası kapsamında buğday tohumu, gübre, hayvan yemi ve 600 bin zeytin fidanı dağıtarak destek olduklarını hatırlatan Tahmazoğlu, “Bu ürünlerimiz yetişti, ürünlerin hasadını gerçekleştirdik. Bu vesileyle ekim olmayan tarlalarımızda ekim yapıldı. Zeytin fidanlarımız da bu yıl azda olsa ürün vermiş olacak. Geçtiğimiz sene verdiğimiz bu sözü yerine getirerek çiftçilerimize desteğimizi sürdürüyoruz. Gaziantep Valiliği, Tarım İl Müdürlüğümüzle protokolümüzü imzaladık. Sizden de gelen bu talepler doğrultusunda da bu yıl buğday tohumunun yanında arpa tohumu da vereceğiz. İkişer bin ton Ceyhan 99 ve Zenit Buğday tohumunun yanı sıra Sancak ve Akhisar 98 arpa tohumu desteğinde bulunacağız. Ceyhan 99 buğday kilogram başına 0.925 kuruşa, Zenit 0.98 kuruşa, Sancak ve Akhisar 98 arpa tohumu da 0.83 kuruşa geliyor. Bunun yarısını belediye olarak biz karşılayacağız. Şahinbey Belediyesi olarak çiftçilerimizin yanında olduk. İnşallah olmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz, Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak da böyle önemli bir organizasyonda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ve çiftçilere verilen destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiklerini belirttiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.