Gaziantep'te çiftçilere biber fidesi dağıtıldı

Gaziantep'te çiftçilere biber fidesi dağıtıldı

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçesinde 100 çiftçiye 4 milyon kırmızıbiber fidesi dağıtıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Nurdağı ve İslahiye ilçesinde 100 çiftçiye 4 milyon kırmızıbiber fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.          

Nurdağı Ziraat Odası Başkanlığı önünde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, 80 dönümde 150 ton biberin elde edileceğini söyledi.     

Özsöyler, "Büyükşehir olarak Nurdağı ve İslâhiye ilçelerimizde 4 milyon kırmızıbiber fidesi dağıtıyoruz. Bugün yaklaşık 100 çiftçimize destek veriyoruz. Bu fideler, 80 dönümlük toprakla buluştuğunda, 150 ton kırmızıbiber elde edeceğiz. Bu uygulamanın çiftçilerimize büyük bir destek olacağına inanıyoruz. Yine hayvancılık ve tarım konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, her zaman çiftçinin yanındadır. Önümüzdeki günlerde Oğuzeli’nde dolmalık biber fidesi dağıtacağız. Nizip’te zeytin ve fıstık fidesini dağıtmaya devam edeceğiz." dedi.  

Törende konuşan Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, "Bugün, Nurdağı ve İslâhiye'de çiftçilerimize 4 milyon adet kırmızıbiber fidesi dağıtılacak. Biber dediğimiz zaman Nurdağı ve İslahiye akıllara geliyor. Türkiye’de en iyi biberler, Nurdağı ve İslahiye'de üretiliyor. Çiftçilerimiz, bu fideleri ektikleri zaman çok daha verimli ürün alacaklarına inanıyoruz. Allah mahcup etmesin." temennisinde bulundu.                   

Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak da "Büyükşehir, geçmişte olduğu gibi tohum, yem ve fide destekleriyle Gaziantep’te ve ilçelerinde çiftçimizin arkasında oldu. Yine büyükşehir, biber fidesi dağıtımıyla çiftçilerimize çok güzel bir hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyemize, il tarım müdürümüze ve tarım daire başkanımıza her zaman yanımızda oldular." diye konuştu.   

Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar ise "Nurdağı'nda çiftçilerimize kırmızıbiber fidesi dağıtıyoruz. Toplam 100 çiftçiye, 80 dönüm alanda ekilmesi için kırmızıbiber fidesi veriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Kırmızıbiberde fide, birim alanda verimi artırıyor. Başta boğaz hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa karşı faydalı olan kırmızıbiberin, ürün kalitesi ve getirisi bakımından bol kazançlı bir yıl olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere kırmızıbiber fideleri dağıtıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.