Gaziantep’te çiftçilere gübre ve tohum desteği verilecek

Gaziantep’te çiftçilere gübre ve tohum desteği verilecek

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesindeki çiftçilere çeşitli desteklerin verilmesi amacıyla protokol imzalandı.

Gaziantep Valiliği öncülüğünde Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Şahinbey ilçesindeki çiftçilere gübre ve tohum başta olmak üzere çeşitli destekler verilecek.

Valilikte düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Belediyesi’nin tarım, eğitim ve sosyal belediyecilik anlamında üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını belirtti.

“Bu tür destekler bu toprakların daha çok işlenmesi ve verimin artması demektir”

Gaziantep’in birlikte iş yapma kültürünün yüksek olduğu bir şehir olduğunu ifade eden Gül, “Şahinbey’de de bu kültür kendini bu tür projelerle gösteriyor. Şahinbey Belediyemiz sadece belediyecilik hizmetleri değil, aynı zamanda eğitim, tarım ve sosyal hizmetlerle ilgili üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Dört yıldır yapılan projenin devamı anlamında yeni bir protokol yapıyoruz. Belediyemiz bu proje için 20 milyona yakın bir kaynak ayıracak. Bu tür destekler bu toprakların daha çok işlenmesi ve verimin artması anlamına geliyor. Ayrıca çiftçinin köyünde kalıp doğduğu topraklarda doyması anlamına geliyor. Emeği geçen Şahinbey Kaymakamımıza, Şahinbey Belediye Başkanımıza ve Tarım İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

“20 milyonluk yatırımın 180 milyonluk bir değeri ortaya çıkacaktır”

4 yıllık süreçte 150 bin dekar üretim artışı sağlandığına dikkat çeken Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin de “Dördüncü yılına giren bu projede bugüne kadar Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Şahinbey Belediyesi’nin uzman kadrosuyla hangi ürün desteğinin seçileceği yönünde kararlar verilmiş. Bu nedenle yapılan bu çalışma çok değerli bir proje. Dört yıllık süreçte 150 bin dekarlık üretim artışı sağlanmış. Yapılan 20 milyonluk yatırımın 180 milyonluk bir değeri ortaya çıkacaktır. Bu projenin üretim kapasitesi yoğun olan şehrimize daha fazla değer katacağına inanıyorum. Bu projeye öncü olan Valimiz Davut Gül’e, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na, Gıda Tarım ve Hayvancılık Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Çiftçilerimize 4 yıldır destek oluyoruz”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da Şahinbey ilçesinde ekilen alanlarda ve elde edilen ürünlerde önemli oranda artış gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle pandemi sürecinde gördük ki tarım ürünleri çok stratejik bir ürün. Bu anlamda çiftçinin desteklenmesi çok kıymetli. Şahinbey Belediyesi olarak 4 yıldan bu yana Şahinbey’de çiftçilik yapan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze kayıtlı 5 bin 500 çiftçimizin tamamını kapsayacak şekilde desteklerimizi sürdürdük. Bugüne kadar 6 bin 200 ton arpa ve buğday, 6 bin ton gübre, 14 bin ton yem, 750 bin adet zeytin, 150 bin adet fıstık fidanı, 243 aileye 2 bin 751 adet küçük ve büyükbaş hayvanın yanı sıra birer ton yem desteği, ihtiyacı olan ailelere ahır desteği sunduk. Bunların dışında Şahinbey ilçemizdeki 80 mahalle olan köyümüzün bin 200 kilometre arazi yollarını yapıyoruz. İmzaladığımız protokolle 2 bin ton arpa, bin 200 ton buğday, bu yıl ilk defa mercimek, yonca, İtalyan çimi desteği vereceğiz. Her yıl 2 bin ton alt gübre desteği veriyorduk bu yıl 2 bin ton da üst gübre desteği vereceğiz. Böylece gübre desteğimizi yüzde yüz arttırmış olacağız. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün tespitine göre bu desteklerden sonra Şahinbey’de ekilen alanlarda yüzde 50 ürünlerde ise yüzde 80 üzerinde artış meydana geldi. Bu projeye öncü olan Valimiz Davut Gül’e, Şahinbey İlçe Kaymakamımız Tahir Şahin’e, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan’a teşekkür ediyorum.”

“Çiftçilerimiz için bereketli bir yıl olsun”

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan da Gaziantep’te tüm kurumların tarımı ve hayvancılığı desteklediğini belirterek, “Gaziantep Valimizin önderliğinde meralarda güneş enerjisi sistemiyle çok güzel sulak alanlar yapıldı ve şu anda hayvanlarımız oradan su ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Sonrasında Şahinbey Belediye Başkanımız bu çalışmayı destekleyip 15 su kuyusu açarak hayvanların temiz suya kavuşması için güzel bir çalışma yaptılar. Büyükşehir Belediyemizden de Allah razı olsun, bu projeye destek çıkarak 15 su kuyusu da onlar açtılar. Türkiye de olmayan bir sistem kurularak 45 ayrı noktada güneş enerji sistemi ile çalışan su yalakları yapıldı. Yeni yapılan protokolle birlikte çiftçilerimize taban ve üst gübre, arpa buğday, mercimek, yonca ve İtalyan çimi dağıtılacak. İnşallah çiftçilerimiz içinde bereketli bir yıl olur.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurumlar arasında protokol imzalanırken, törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.