Gaziantep’te corona virüs tedbirlerini ihlal edene para cezası verilecek

Gaziantep’te corona virüs tedbirlerini ihlal edene para cezası verilecek

​Gaziantep Valiliği, yeni tip Corona virüs (Covid-19) salgınına karşı, yurt dışından gelen ve bunlarla temasa geçen kişilerin 14 günlük süreçte evlerinden ayrılmaları halinde para cezası uygulanacağını açıkladı.

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, Gaziantep'te İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin, Corona virüs salgınına ilişkin yeni kararlar aldığı belirtildi.

Yurt dışından gelen ve onlarla temasa geçen kişilerin 14 gün süreyle evlerinden ayrılmaması yönünde yazılı tebligat yapılacağı belirtilen açıklamada, bu kişilerin evlerinden ayrılmaları halinde 3 bin 150 lira para cezası uygulanacağı, ikinci kez kural ihlalinde ise valilik tarafından belirlenen yerlerde en çok 14 gün süreyle gözlem altında tutulacağı ve tekrar 3 bin 150 lira para cezası uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca, TCK'nın 195’inci maddesi gereğince 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talebiyle haklarında adli işlem başlatılacağı belirtilen açıklamada, telefon ile Kovid-19 takibini reddedenlerin ise aile hekimi, uzman hekim veya İl Sağlık Müdürlüğü sağlık ekipleri tarafından olası vaka olarak nitelendirileceği, hastaneye nakli gerçekleştirilmesi gerekirken nakil talebini reddedenlerin ve yurt dışından geldiği halde toplum içinde dolaştığı tespit edilenlerin polis eşliğinde ambulanslar ile hastaneye nakillerinin gerçekleştirileceği ifade edildi.

Ayrıca kentteki piknik ve mesire alanlarının geçici bir süreliğine kapalı tutulması da kararlaştırılarak, vatandaşların toplu olarak bulundukları tüm pazarların faaliyetleri geçici süreliğine durduruldu.

Vatandaşların, herkesin sağlığını ilgilendiren bu kararlara uymasının ve süreç atlatılıncaya kadar resmi makamların açıklamaları doğrultusunda tedbirlerini alarak uygulamasının kritik derecede önem taşıdığı belirtildi.

Öte yandan, Corona virüs tedbirleri kapsamında vatandaşların ihtiyaç duydukları sağlık ürünleri ve market ürünlerinin aşırı fiyatlarla satıldığı şikayetleri üzerine Ticaret İl Müdürlüğü koordinasyonunda gıda ve sağlık ürünleri satan firmalara denetim yapıldığı bildirildi.

09-20 Mart 2020 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, vergi denetmeni, zabıta memuru ve ticaret denetmeni tarafından gerçekleştirildiği, denetlemede 171 çeşit ve bir 197 ürünün incelendiği, haksız fiyat artışı sağlayan 19 firmaya Ticaret Bakanlığı tarafından 10 bin 100 bin TL idari para cezası verildiği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.