Gaziantep'te dereceye giren Kur'an kursu öğrencileri ödüllendirildi

Gaziantep'te dereceye giren Kur'an kursu öğrencileri ödüllendirildi

Gaziantep'te yaz Kur'an kurslarında tertiplenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Gaziantep’te Şehitkamil İlçe Müftülüğü ve Şehitkamil Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilen "Bu Yaz Çocuklarla Şehitkamil'de Camiler Cıvıl Cıvıl" projesi kapsamında Kur’an-ı Kerim kurslarına katılan öğrencilere yönelik yarışmalar düzenlendi.

440 eğitim merkezinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren bin 320 öğrenciye çeşitli ödüller verildi. Yarışmalar sonucunda birinciler bisiklet ile, ikinciler eşofman takımı ile, üçüncüler ise hatim yüklü kablosuz kulaklık ile ödüllendirildi.

Ödül töreni Şehitkamil İlçe Stadyumunda yapıldı. Hafız Musa Bilir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ahmet Çelik, Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon ve Gaziantep’te de 130 bin öğrencinin yaz Kur’an kurslarına katıldığını söyledi.

"Yaz Kur’an kurslarımıza 130 bin öğrencimiz katıldı"

Yaz Kur’an kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli, en yaygın taban çalışmalarından birisi olduğunu belirten Çelik, "Yaklaşık 4 milyon öğrencimiz yaz Kur’an kurslarımızla, camilerimizle, camilerimizin manevi havasıyla, mihrabıyla, minberiyle ve kürsüsüyle buluşmaktadır. Bu anlamda Gaziantep’te de iki dönem şeklinde düzenlediğimiz yaz Kur’an kurslarımıza ise yaklaşık 130 bin öğrencimiz katıldı. Türkiye ortalamasının üstündeyiz, altında değiliz. Bizim müftülükler olarak Gaziantep’teki manevi alt yapı çalışmalarımızdaki hedefimiz Türkiye’de yapılan hizmetlerin üstünde olmaktır ve altına düşmemektir." dedi.

"Çocuklarımız bizim geleceğimizdir" diyen Çelik, "Ülkemizin bekası olacak bu çocuklarımıza verdiğimiz emek çocuklarımız için döktüğümüz ter kadardır. Onları yaz kursunda bize emanet eden annelere ve babalara çok teşekkür ederim. Çocuklarımıza gösterilen ilgi, sadece yaz kurslarında değil diğer eğitimlerimizde de mutlaka çocuklarımızın başarısının arkasında anne ve babalar olmalıdır." diye konuştu.

"Camilerimizi sosyal camiler yapmak için bunlar çok önemli projelerdir"

Törende bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise projenin önemine işaret ederek, projede yer alan çocukları tebrik etti.

Şahin, "Çünkü sizlerin büyük bir fedakârlığı var. Yaz tatilinde yaz okuluna gelip Kur’an öğrenmeniz, bu derslerden istifade etmeniz bu okullardan ve bu camilerimizden nasıl iyi insan olunur, iyi insan olmak için neler yapılması, neler yapılmaması gerektiğini gösterdiğiniz için öğrenmek maksadıyla da bir çaba harcadığınız için bu kurslarda dereceye girip ödül almaya hak kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim en önemli işimiz insana ve geleceğe yatırımdır. Evet, bugün hepimizin canı yanıyor. Dünyadaki savaşlardan, gözyaşından ve acıdan dolayı hiçbirimiz mutlu değiliz. Dolayısıyla bizim gelecek adına daha huzurlu ve mutlu bir dünya için, savaşların bittiği bir dünya için sizlerin yüreğini sevgiyle, kardeşlikle ve muhabbetle doldurmamız lazım. Onun içinde camilerimizde hem ilahi mesaj olan Kur’an-ı Kerim’in içindeki mana o kadar önemli ki önce iyi öğrenmek ama daha da önemlisi ilmimizle amel etmek, bunu yaşamak ve yaşatmak için bir aradayız. Camilerimizi sosyal camiler yapmak için insanı merkeze alan çocuklarımızı ve gençlerimizi çok güçlü bir şekilde içerde tutabilmek için bunlar çok önemli projelerdir." ifadelerini kullandı.

"Bizim gönlümüzde Kur’an eğitimi alan herkes birincidir"

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise amaçlarının çocuklara akademik ve sportif desteğin yanı sıra manevi anlamda da destek vermek olduğunu vurguladı.

Bin 320 öğrencinin yaz Kur’an kurslarında derece elde ettiği bilgisini veren Fadıloğlu, "Çocuklarımızın gitmiş olduğu Kur’an kurslarında ayrı ayrı yarışmalar düzenlendi. Bu yarışmalar sonucunda da birinci, ikinci ve üçüncüler belirlendi. Tabi bizim gönlümüzde bu eğitimi alan herkes birincidir, değerlidir. Ama sonuç olarak bizim 440 eğitim merkezimizde bin 320 öğrencimiz bu ödülü almaya hak kazandı. Ödül olarak da birincilere yönelik bisiklet, ikincilere eşofman takımı ve üçüncülere de içerisinde hatim bin yüklü olan kablosuz kulaklık hediye ediyoruz." diye konuştu.

Törende AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve Mehmet Sait Kirazoğlu da birer kısa konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından ilçe genelindeki camilerde gerçekleştirilen yaz Kur'an kurslarında düzenlenen Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında dereceye giren bin 320 öğrenciye bisiklet, eşofman takımı, hatim yüklü kablosuz kulaklık gibi hediyeler verildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.