​Gaziantep’te engellilere akülü sandalye dağıtıldı

​Gaziantep’te engellilere akülü sandalye dağıtıldı

​Gaziantep'te "Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla bedensel engelli 61 kişiye akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Gaziantep'te “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bedensel engellilere düzenlenen törenle akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.

Şahinbey Belediyesi binasının bahçesinde düzenlenen tören, bedensel engelli Ömer Karaoğlan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, törende yaptığı konuşmada, herkesin bir engelli adayı olduğunu söyledi.

Yılın her günü engellilerin yanında olduklarını belirten Tahmazoğlu, “Eskiden bu tür etkinlikler sadece anma veya kutlama töreni olarak yapılırdı. Ancak biz bunu fiiliyata döktük. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimizin alana çıkmalarıyla alakalı akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yapıyoruz.”dedi.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Tahmazoğlu, ihtiyacı olan engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıttıklarını ve şu ana kadar bin 765 adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, görme ve işitme engellilerinde ihtiyaç duyduğu cihazları da onlara temin etmeye devam ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalyeleri dağıtıldı.

Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Ahmet Uzer ve Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, protokol üyeleri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Akülü ve manuel tekerlekli sandalye yardımı alan engelliler İLKHA muhabirine yaptıkları açıklamada, engelliler olarak sürekli eve kapalı kalmak istemediklerini ve bu tür araçların kendileri için büyük bir önem taşıdığını söylediler.

2006 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu engelli kaldığını belirten Mehmet Duran Kurtulmuş, “Ondan bu yana bu şekilde engelliyim. Bu akülü araçlara ihtiyaç gördük. Bundan dolayı belediyeye başvurduk. Allah herkesten razı olsun. Bize bu akülü araçları tahsis ettiler. Bu akülü araçlar olmazsa biz çarşıya ve pazara gidemeyiz. Bu akülü araçlar bizim elimiz ayağımızdır. Bu araçlar bizim için çok önemlidir.”dedi.

Belinden ameliyat olduktan sonra engelli kaldığını ve 15 yıldır yürüyemediğini belirten Havva Deveci, “Belimden ameliyat oldum ve ondan sonra ayağa kalkamadım. Evde oturmaktan usanmıştık. Bizlere iyilik edene Allah’ta iyilik etsin. Biz bu akülü araçların vesilesiyle her tarafa gidebiliyoruz ve kimseye muhtaç olmuyoruz. Bize bu yardımda bulunanlardan da Allah razı olsun ve çok teşekkür ediyoruz. Biz annemizden bu şekilde dünyaya gelmedik. Kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Allah daha kötüsünü vermesin.”temennisinde bulundu.

Ömer Karaoğlan da, “Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu arabalar bizim elimiz ve ayağımızdır. Bu araçlar olmazsa sosyal yaşantımız yok denecek kadar az olur. Eve veya iş yerimize hapis oluruz. Bizim önümüzdeki engelleri kaldıran herkesten de Allah razı olsun. Ben kas erimesi hastasıyım. Yaklaşık 17 yıldır bu durumdayım. Bu Allah vergisi, Allah'ın verdiği her şey de başımızın tacıdır. Bizim insanlardan istediğimiz ise önümüzdeki engellerin kaldırılmasıdır.”diye konuştu.

Ortaokul 7’nci sınıf öğrencisi Kerem Polat da, akülü araç almak istediğini, ancak henüz küçük olduğu için manuel araç aldığını belirtti.

İLKHA







































Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.