Gaziantep’te fakir ve muhtaçlar yararına kermes

Gaziantep’te fakir ve muhtaçlar yararına kermes

​Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Rahmet-Der tarafından Gaziantep’te fakir ve muhtaç aileler yararına 3 gün sürecek kermes kuruldu.

Gaziantep Rahmet Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Rahmet-Der), fakir ve muhtaç aileler yararına bir kermes düzenledi. Gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik eşya, yöresel ev yemekleri, zücaciye, kitap, kırtasiye ve çeşitli ürünlerin yer aldığı reyonların bulunduğu kermeste elde edilen gelir fakir ve muhtaç ailelere yardımda bulunulacağı belirtildi.

100’üncü yıl Parkında üye ve gönüllülerin görev aldığı kermesin 3 gün süreceği belirtildi. Fakir ve muhtaçlar yararına düzenlenen kermeste birçok ürün sergilenirken halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Kermesle ilgili İLKHA muhabirine bilgi veren Gaziantep Rahmet-Der Başkanı Adem Kılınç, dernek üye ve gönüllülerinin katkılarıyla düzenlenen kermesten elde edilecek gelirle fakir ve muhtaç ailelere yardım edeceklerini söyledi.

Kermese ilginin yoğun olduğunu belirten Kılınç, “Rahmet-Der olarak kermesimiz başlamıştır. Kermesimiz 3 gün sürecektir. Bu kermesi düzenlemedeki amacımız ise fakir ve muhtaç ailelere yardım etmektir.” dedi.

Rahmet-Der olarak Umut Kervanı Vakfı Gaziantep temsilciliğiyle birlikte ortak bir çalışma yaptıklarını bildiren Kılınç, “Malumunuz Gaziantep büyük bir şehir, aynı zamanda da göç alan bir şehir olmasından dolayı mağdur ve muhtaç olan ailelerimizin sayısı biraz fazladır. Biz Rahmet-Der olarak Umut Kervanı Vakfı Gaziantep temsilciliğiyle birlikte ortak bir çalışma yapıyoruz. Bununla birlikte de daha önceden tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere bu kermesten elde ettiğimiz geliri nakdi ve gıda yardımı olarak bu ailelere inşallah ulaştırmaya çalışacağız. Kermesimize bugün start verdik.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep halkını düzenledikleri kermese davet ettiklerini de sözlerine ekleyen Kılınç, Gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik eşya, yöresel ev yemekleri, zücaciye, kitap ve kırtasiye reyonlarının bulunduğu ve hayırsever hanımların yaptığı elişi nakışların satıldığı kermesin pazar günü gece saatlerine kadar devam edeceğini belirtti.

Kermese alış veriş yapmak için gelen vatandaşlar da, Fakir ve muhtaçlar yararına düzenlenen kermese ve hayırlı çalışmaya katkıda bulunmak için geldiklerini dile getirdiler.

Kermese katkıda bulunmak için geldiğini belirten İsa Kaya, “Gaziantep’te Rahmet-Der’in düzenlemiş olduğu kermeste bulunuyoruz. Öncelikle böyle bir hayra bulunan bütün halkımızdan Allah razı olsun gerçekten böyle bir hayra vesile olmaları güzel bir şeydir. Çünkü fakir ve ihtiyaç sahibi insanlar için düzenleniyor. Aynı zamanda burada bulunmakta bizim için büyük bir güzelliktir. Çünkü bizlerde bu hayırdan nasipleniyoruz. Bu vesileyle düzenleyenlerden de Allah razı olsun. İnşallah her sene böyle düzenlenirse iyi olur.” şeklinde konuştu.

İbrahim Alpyürük ise, “Bu kermesi düzenleyen yetkililere hassasiyetlerinden ve vermiş oldukları bu emekten dolayı teşekkür ediyoruz. Tertibatlı bir etkinlik görüyoruz, yapılan çalışmayı takdir ediyoruz. Çalışan personellerinden fedakarca çalıştığını ve hizmet ettiklerini görüyoruz. Kermesin birçok alana hitap ettiğini görüyoruz. Her türlü ihtiyacı bulmak mümkündür.” diye konuştu.

Kermeste gönüllü olarak görev yapan Emine Kılınç da, “Fakir ve muhtaç aileler yararına düzenlenen bu kermese katkılarından dolayı bütün hayırseverlerden Allah razı olsun ve teşekkür ediyoruz. Her bölümün kendine göre görevlileri var. Bende kermeste gözleme bölümünde görevliyim. Kermesimiz şu an çok güzel geçiyor. Bütün Gazianteplilerin bu hayra katılmalarını istiyorum. Herkes gelsin bu hayra vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.