Gaziantep’te FETÖ operasyonu: 11 tutuklama

Gaziantep’te FETÖ operasyonu: 11 tutuklama

​Gaziantep'te FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonda "gaybubet evi" olarak adlandırılan evlerde gözaltına alınan 13 şüpheliden 9’u tutuklandı.

Gaziantep’te FETÖ'ye yönelik 13 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. "Gaybubet evi" olarak adlandırılan evlerde aralarında FETÖ soruşturmalarından aranan şüphelilerin bulunduğu ve gözaltına altına 13 şüpheliden 9’u tutuklanarak cezaevine konuldu.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında kentte 13 ayrı adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda FETÖ mensubu oldukları iddiasıyla 13 şüphelinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Aralarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmalarından aranan şüphelilerin de bulunduğu ve ‘Gaybubet’ evi olarak kullandıkları tespit edilen 13 ayrı adreste yapılan aramalarda 13 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır." denildi.

Evlerde yapılan aramalarda FETÖ mensuplarının yakalandıkları zaman nasıl davranmaları gerektiğine ilişkin dokümanların ele geçirildiği belirtilen açıklamada, 4 bin 60 dolar, 12 bin 335 lira, 2 sahte sürücü belgesi ve bir sahte nüfus cüzdanın da ele geçirildiği bildirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 2'sinin Mersin, bir şüphelinin de haklarında yakalama kararı bulunduğu için Adıyaman'a gönderildiği ifade edildi.  Diğer 10 şüpheliden 9’unun tutuklanarak cezaevine konulduğu, diğer şüphelinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

FETÖ şüphelisi çift tutuklandı

Öte yandan, FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla aranan ve düzenlenen operasyonda otomobille kaçmaya çalışırken yakalanan çift, tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla aranan ve isimleri açıklanmayan çiftin, Şahinbey ilçesine bağlı Karataş Mahallesi’nde gizlendiği belirlendi.

Bunun üzerine harekete geçen polis operasyon düzenledikleri evden otomobille kaçmaya çalışan çifti gözaltına aldı. Üzerlerinden başkaları adına düzenlenmiş sahte kimlik kartları çıkan çift, emniyetteki ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.