Gaziantep’te GAP Yerel Medya Çalıştayı düzenlenecek

Gaziantep’te GAP Yerel Medya Çalıştayı düzenlenecek

Gaziantep’te "GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi, İhtiyaç Analizi Yapılması ve Eylem Planı Hazırlanması" projesi kapsamında çalıştay düzenlenecek.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından düzenlenecek olan "GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi, İhtiyaç Analizi Yapılması ve Eylem Planı Hazırlanması" çalıştayı 2 gün sürecek. 8-9 Kasım 2018 tarihlerinde düzenlenecek çalıştayda, yerel medyanın sorunlarının ele alınacağı belirtildi.

Gaziantep’te 2 gün sürecek olan ve yerel medyanın güncel sorunlarına dair bilgi birikimine sahip olan akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın ve medya ile ilgili idari temsilcilerin de katılacağı çalıştay kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Mesut Yücebaş koordinatörlüğünde düzenlenecek çalıştayın hazırlıkları da başladı.

Çalıştay ile ilgili Gaziantep Üniversitesinden yapılan açıklamada, GAP İdaresi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve Gaziantep Üniversitesi tarafından 2018 yılbaşından itibaren uygulamaya konulan “GAP Bölgesinde Faaliyet Gösteren Yerel Medya Kuruluşlarının Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi-İhtiyaç Analizi Yapılması ve Eylem Planı Hazırlanması" isimli projede elde edilen araştırma sonuçlarını kamusal alana taşımak ve paydaşlarla sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak amacıyla “GAP Yerel Medya Çalıştayı” düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, “Çalıştay kapsamında daha genel düzeyde medya metinlerinin niteliğinin yükseltilmesine katkı sunulması hedeflenmektedir. İki gün sürecek etkinlikte ilk gün yerel medyanın güncel sorunlarına dair bilgi birikimine sahip olan akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın ve medya ile ilgili idari temsilcilerin katıldığı paneller düzenlenecektir. Etkinliğin ikinci gününde ise davet edilen yerel medya mensupları ile akademisyen ve idari temsilcilerin katıldığı gruplarda tartışmalar gerçekleştirilecek, çözüm önerileri ayrıntılı olarak ele alınacak ve bunlar daha sonraki aşamalarda yol gösterici olmak üzere raporlaştırılacaktır.” denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler