Gaziantep’te geleneksel bayramlaşma

Gaziantep’te geleneksel bayramlaşma

​Gaziantep’te her bayramda geleneksel olarak gerçekleştirilen halkla bayramlaşma programında birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Gaziantep'te her bayram “Gaziantep Bayramlaşıyor” sloganıyla düzenlenen bayramlaşma programı yoğun ilgi gördü. Vali Davut Gül’ün yanı sıra devlet erkânının katıldığı bayramlaşma programı renkli görüntülere sahne oldu.

Kentin en büyük camisi olan Ulu Camii'nde kılınan öğle namazının ardından düzenlenen bayramlaşma programında güzel görüntüler oluştu.

Gaziantep Valiliğinin öncülüğünde düzenlenen bayramlaşma programına il protokolü ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda vatandaşlarla bayramlaşan Vali Gül ve beraberindekiler, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra kentte görev yapan gazetecilerle de bayramlaştılar.

Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey belediyeleri tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara çikolata ve kolonya ikram edildi. Törende çocuklar için de düzenlenen organizasyonlarda kurulan stantlarda elma şekeri ve pamuk şekerler ile oyuncak dağıtıldı.

Bayramlaşma programının ardından Vali Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramın İslam âlemine huzur ve barış getirmesini temenni ederek, bayram tatilinde yolculuğa çıkan vatandaşlara da dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Herkesin bayramını kutlayan Gül, “Öncelikle tüm hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Sabah namazında biliyorsunuz Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de her mahalle ve her camide bayramlaşma oldu. Bugünde Gaziantep Ulu Camii’nde hemşehrilerimizle, durumu müsait olan mesai arkadaşlarımızla beraber, çocuklarla bayramlaştık.” dedi.

Gül, “Bayramda gerek kentin huzuru, emniyeti anlamında gerekse belediye sağlık, diğer hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirler alındı. Her şeye hazırlıklı ve 24 saat esasına göre çalışma yapılıyor. Allah nice bayramlara kavuştursun. Bereketli geçen bir Ramazan ayının ardından bu bayram gününe ulaştık. Bu dönemde yardımlaşma duyguları da en hat safhada gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

9 günlük bayram tatilinde yola gidecek ve dönecek olan tüm vatandaşlara trafik kurallarına uymaları konusunda çağrıda bulunan Gül, “9 günlük bayram tatili içerisinde özellikle uzun yola giden ve trafikte olan hemşehrilerimizin trafik kurallarına uymalarını istirham ediyoruz. Bir anlık dalgınlık bir anlık kurallara uymamazlık bizleri üzebilir." diye konuştu.

Programa, Vali Davut Gül, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Sait Kirazoğlu ve Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.