Gaziantep'te gösteriler yasaklandı

Gaziantep'te gösteriler yasaklandı

Gaziantep’te 7-16 Ekim 2016 tarihleri arasında, il genelinde açık alanlarda yapılacak her türlü gösteri ve etkinliğin yasaklandığı bildirildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7-16 Ekim 2016 tarihleri arasında, il genelinde açık alanlarda yapılacak her türlü gösteri ve etkinliğin yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, “KESK organizesinde 29 Eylül-15 Ekim 2016 tarihleri arasında Türkiye genelinde işyerleri ve meydanlarda bildiriler dağıtılacağı, basın açıklaması ve oturma eylemleri yapılacağının açıklandığı aktarıldı.

06-07 Ekim 2014 Kobani bahaneli olaylarda 09 Ekim 2014 tarihinde yaşanan olayda Gaziantep’te 5 kişinin ateşli silah yaralanması sonucu öldüğünün hatırlatıldığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Ankara’da meydana gelen patlamanın yıldönümü nedeniyle 10 Ekim 2016 tarihinde ülke genelinde anma etkinlikleri düzenleneceği, Muharrem ayının 9 ve 10. günlerine denk gelen 10 Ekim “Tasua” ve 11 Ekim ‘‘Aşure” günlerinde düzenlenecek etkinliklere, çok sayıda vatandaşımızın katılım sağlayacağı değerlendirilmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında söz konusu olayların yıldönümü ve anma etkinliklerine katılacak vatandaşlarımıza yönelik; başta DAEŞ ve PKK olmak üzere, bazı örgütler tarafından mezhep temelli toplumsal hassasiyetler üzerinden gerilim ve kaos oluşturmaya yönelik, terör amaçlı provakatif girişimler olabileceği yönünde istihbari bilgiler elde edildiği ifade edildi.

Açıklamada, “Belirtilen konularla ilgili olarak; 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m ve 14/c maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 7-16 Ekim 2016 tarihleri arasında, il genelinde açık alanlarda yapılacak “Açık Yer Toplantısı, Basın Açıklaması, Stant Kurma, İmza Kampanyası, Bildiri Dağıtma, Oturma Eylemi vb.” etkinlikler, genel asayiş ve kamu düzenin korunması amacıyla yasaklanmıştır.” denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler