Gaziantep'te İbadet ve Zarafet sergisi

Gaziantep'te İbadet ve Zarafet sergisi

​Gaziantep’te 14'üncü yüzyıldan bugüne Anadolu seccadeleri ve namaz objelerinin sergilendiği “İbadet ve Zarafet” adlı sergi açıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 14’üncü yüzyıldan günümüze Anadolu seccadeleri ve namaz objelerinin sergilendiği “İbadet ve Zarafet” adlı sergi ziyarete açıldı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde on bir ayın sultanı ramazan etkinlikleri kapsmında, 14'üncü yüzyıldan bugüne seccadeler ve objelerin yanı sıra pek çok koleksiyondan oluşan özel bir sergi düzenleniyor. Pek çoğu ilk kez sergilenen eserlerde İslam'da ibadetin zarafeti gözler önüne seriliyor.

Serginin düzenleyicisi Erkan Doğanay, sergideki eserlerin çok kıymetli koleksiyonerlerden derlendiğini ve Gazianteplilerin beğenisine sunulduğunu söyledi.

Doğanay, “Kur’an-ı Kerim’i okumadan tespih çekmeye, seccadelere kadar birçok tarihi eserin günümüze ulaşan örneklerini bu sergide göreceksiniz. Bunlar çok kıymetli koleksiyonerlerden derlendi, Gazianteplilerin beğenisine sunulacak.” dedi.

“İbadet ve Zerafet, 14’üncü Yüzyıldan Günümüze Anadolu Seccadeleri ve Namaz Yarenleri” temalı sergide, İslam’ın beş şartından biri olan namazın, bedene ve kalp ahengine yardımcılık eden seccade, takke, tesbih gibi objeleri yer alıyor.

Günümüzde her biri birer sanat eserine dönüşen eşsiz seccadeleri, dua tanesi tesbihleri, Osmanlı Sarayı ve evlerinde kullanılmış olan abdest ibrik ve leğenlerini, peşkirleri, hatları ve gravürleri inanç ve ibadetin günümüze intikal eden namazla ilişkili objeler sergide görülebilecek.

Sergi, 15 Hazirana kadar gezilebilecek.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.